Najväčšie dopravné obmedzenia sa v Banskej Bystrici začínajú v stredu. Kam sa autom už nedostanete?


Najväčšie dopravné obmedzenia sa v Banskej Bystrici začínajú už dnes

Foto: Najväčšie dopravné obmedzenia sa v Banskej Bystrici začínajú v stredu. Kam sa autom už nedostanete?
Galéria: 8 fotiek
Foto: imhd.sk, turistika.sk

Pri príležitosti osláv 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) sa vo štvrtok 29. augusta uskutočnia významné zmeny v mestskej hromadnej doprave (MHD) a prímestskej autobusovej doprave v Banskej Bystrici. Obmedzený bude aj vjazd do určitých ulíc, parkoviská pre návštevníkov osláv budú vyhradené v centre mesta. Väčšina dopravných obmedzení už plynie, no tie najväčšie sa začínajú dnes a zajtra. 

O všetkých potrebných dopravných obmedzeniach informovalo Ministerstvo obrany SR a mesto Banská Bystrica na sociálnej sieti. 


Upravené autobusové spojenia

V smere z Radvaň parku do centra a späť bude premávať kyvadlová doprava v intervaloch 15 až 20 minút, aby sa zabezpečila dostupnosť pre obyvateľov a návštevníkov mesta.

Galéria: 8 fotiek

Dôležitá zmena sa týka aj hlavnej prístupovej cesty k autobusovej a železničnej stanici v úseku Štadlerovo nábrežie - Železničná stanica. Tá bude totiž uzavretá, čo znamená, že MHD nebude v stanovených časoch na stanicu premávať. Trolejbusové a autobusové linky budú taktiež premávať s úpravami.


Galéria: 8 fotiek

Cestujúci môžu získať podrobné informácie o obmedzeniach na webových stránkach dopravcov. Pre MHD v Banskej Bystrici sú informácie dostupné na stránke Dopravného podniku mesta Banská Bystrica, zatiaľ čo obmedzenia v prímestskej autobusovej doprave nájdete na stránke SAD Zvolen

Všetkým cestujúcim a vodičom sa odporúča pravidelne sledovať aktualizácie, aby sa mohli včas prispôsobiť zmenám v doprave počas trvania osláv SNP.

Prehľad dopravných obmedzení si môžete pozrieť v prehľade od Mesta Banská Bystrica:

Galéria: 8 fotiek





Zdroj: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj