VIDEO: Takú pomalú a netradičnú premávku zažijete málokedy. Čo zastavilo autá na R1 v Banskej Bystrici?


VIDEO: Čo zastavilo autá na R1 v Banskej Bystrici?

Foto: VIDEO: Takú pomalú a netradičnú premávku zažijete málokedy. Čo zastavilo autá na R1 v Banskej Bystrici? Foto: Facebook/dopravný servis Banskobystrický kraj

Dve videá, stovky názorov a poriadny rozruch. Tak by sa dalo zhrnúť, čo spôsobil jednoduchý záber z úseku R1 pred Banskou Bystricou, na ktorom vidno presun vojenskej techniky. Miestne obyvateľky zdieľali na sociálnej sieti videá, ktoré okamžite pritiahli pozornosť a rozpútali búrlivé diskusie.

V komentároch pod videami to však nekončilo len pri vážnych témach o financiách a organizácii osláv. Niektorí účastníci sa pustili do kritiky pomalej premávky a spustili debatu o tom, ako vojenské vozidlá spôsobili zápchy.


Prišlo aj na obvinenia, že vodiči zbytočne spomaľovali prevádzku tým, že natáčali videá počas jazdy„Zas na druhú stranu išlo by to aj rýchlejšie si myslím, ale však treba si aj techniku obzrieť, však áno,“ ironicky poznamenal Martin.



Nechýbali ani poznámky o verejných financiách, či neustálej údržbe ciest, ktorú takéto presuny vojenskej techniky údajne ničia. Mnohí Bystričania nesúhlasia s takýmito krokmi práve kvôli riziku, že sa vozovka v dôsledku prejazdu tankov zničí. „Choré zničiť cestu obmedzovať ľudí pre akože oslavy,“ píše nahnevaný Jaroslav.

Debata ukázala, že vojenská prehliadka, ktorá má pripomenúť dôležité momenty našej histórie, stále vzbudzuje emócie. Ako jeden z diskutujúcich poznamenal: “Nech sa len dosýta vypozerajú, dlho potom neuvidia.” 




Zdroj: Facebook/dopravný servis Banskobystrický kraj

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj