Pozor, nezabudnite! Prehľad dopravných obmedzení počas osláv 80. výročia SNP, čo začína platiť v pondelok


FOTO: Pozrite si prehľad dopravných obmedzení počas osláv 80. výročia SNP

Foto: Pozor, nezabudnite! Prehľad dopravných obmedzení počas osláv 80. výročia SNP, čo začína platiť v pondelok Foto: pexels.com

V súvislosti s prípravami a samotnými oslavami 80. výročia Slovenského národného povstania v Banskej Bystrici dôjde k významným obmedzeniam v doprave, ktoré zasiahnu nielen centrum mesta, ale aj jeho širšie okolie. Polícia SR-Banskobystrický kraj na sociálnej sieti uviedla, že vodiči a verejnosť budú o týchto zmenách priebežne informovaní prostredníctvom dopravného značenia.


Uzávery ciest a dopravné obmedzenia

V nedeľu bola uzatvorená hlavná komunikácia, ktorá spája Banskú Bystricu so Zvolenom, a to od 13:00 hod. O niečo neskôr aj banskobystrická nábrežná komunikácia. Diaľnica R1 bola nepriechodná od 14:00 hod.

Dopravné obmedzenia budú platiť aj v ďalších dňoch. V pondelok 26. augusta bude cesta I/69 uzatvorená od 18:00 hod., cesta I/66 od 21:00 hod. až do utorka rána. Diaľnica R1 bude uzatvorená od 19:00 hod. Vo štvrtok 29. augusta budú opäť uzatvorené cesty I/69 a I/66 od 13:00 hod. a 14:00 hod. pričom diaľnica R1 bude nepriechodná od 14:00 hod.

Dopravné obmedzenia počas osláv výročia SNP, Zdroj/Facebook-Polícia SR-Banskobystrický kraj



Zmeny v mestskej hromadnej doprave

Vo štvrtok 29. augusta bude zavedená kyvadlová doprava, ktorá bude premávať medzi Radvaň parkom a centrom mesta v 15 minútových intervaloch. Tieto zmeny sú zavedené kvôli oslavám, a zároveň dôjde k úplnému vylúčeniu premávky na niektorých miestnych komunikáciách, vrátane hlavnej prístupovej cesty k autobusovej a železničnej stanici. MHD linky budú premávať s úpravami a obmedzeniami.

Dopravné obmedzenia počas osláv výročia SNP, Zdroj/Facebook-Polícia SR-Banskobystrický kraj


Parkovanie a uzávierky miestnych ulíc

Návštevníci budú môcť využívať parkovacie plochy v rôznych častiach mesta, vrátane Radvaň Parku, OBI, Tesco, Lidl Tajovského, Kauflandu Radvaň a ďalších. Na týchto miestach bude zabezpečená kyvadlová doprava.

Od polnoci 28. augusta začne platiť zákaz zastavenia na viacerých uliciach v okolí pamätníka SNP, vrátane Kuzmányho, Národnej, Cikkerovej, Kapitulskej a Švatnerovej. Na ulici Kuzmányho dôjde k zmenám v dopravnom režime, aby sa zabezpečil plynulý vjazd a výjazd.

Tribúna, ktorá bude postavená na Kapitulskej ulici, spôsobí, že vjazd a výjazd budú možné len cez ulicu Kuzmányho. Dopravné obmedzenia budú priebežne aktualizované a verejnosť bude o nich informovaná.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj