FOTO: Zvolen pokročil s obnovou škôlok. Ako sa zmenia kapacity detí v triedach?


Škôlky vo Zvolene prechádzajú obnovou. Ako sa zmenia kapacity v triedach?

FOTO: Zvolen pokročil s obnovou škôlok. Ako sa zmenia kapacity detí v triedach?
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Vladimir Manka - S vami. Pre vás.

Mesto Zvolen pokračuje s obnovou materskej školy, ktorá bola pre deti nebezpečná a zároveň začal s výstavbou priestorov pre deti so špeciálnymi potrebami. Podľa informácií, ktoré zverejnil Vladimír Maňka, primátor mesta Zvolen na sociálnej sieti, sa zmenia kapacity detí, ktoré škôlky budú môcť prijať.

Vo Zvolene sa začali búracie práce na starých objektoch Materskej školy 1. mája. Štyridsaťročná drevostavba s obsahom azbestu bude nahradená modernou a bezpečnou budovou.


Nová škôlka by mala byť dokončená do desiatich mesiacov a jej kapacita sa zvýši z 80 na 120 detí. Mesto na tento projekt získalo takmer 1,8 milióna eur z eurofondového Plánu obnovy a odolnosti.


Galéria: 6 fotiek

Zvolen zároveň dokončuje obnovu pavilónu materskej školy na Prachatickej ulici a začal s prístavbou škôlky Centrum, kde budú vytvorené miesta pre deti s osobitnými výchovno-vzdelávacími potrebami.

Tieto projekty prispejú k vytvoreniu viac ako 130 nových miest pre škôlkarov, pričom mesto získalo na tieto projekty viac ako 3 milióny eur z eurofondov.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu




Zdroj: Facebook/Vladimir Manka - S vami. Pre vás.