Krásne gesto Tomáša z Banskej Bystrice. Takto pomohol staršej žene v autobuse, ľudia ho chvália


Mladý Banskobystričan pomohol staršej žene v autobuse, ľudia ho chvália

Foto: Krásne gesto Tomáša z Banskej Bystrice. Takto pomohol staršej žene v autobuse, ľudia ho chvália Foto: iStock/Ilustračné foto

V jednej z facebookových skupín sa objavil príspevok, ktorý mnohých ľudí chytil za srdce. Očitý svedok v ňom opísal situáciu, ktorá podľa mnohých Banskobystričanov stojí za zdieľanie a šírenie.

Ako vyplýva z príspevku, príbeh sa odohral nedávno v Banskej Bystrici. Staršia pani dobiehala autobus, šofér si ju všimol a ochotne počkal. Žena nastúpila a podala mu 10-eurovú bankovku, pričom si pýtala lístok v hodnote 50 centov. Šofér smutne pokrútil hlavou a oznámil, že jej nemá z čoho vydať.


Svedok uviedol, že práve v tomto okamihu vytiahol vedľa stojaci mladík peňaženku a podal žene euro. Tá sa naňho vďačne pozrela a povedala, že potrebuje len rozmeniť. Mladý muž jej však do ruky vtlačil mincu so slovami, že on si len vezme výdavok.

A tak sa aj stalo. Žena mladíkovi poďakovala a po niekoľkých otázkach zistila, že sa volá Tomáš a býva v Sásovej. „Tam ja nechodím, tak neviem, kedy ťa znovu stretnem,“ poznamenala žena. Tomáš sa len pousmial a povedal, že je to v poriadku. „Takže, milý Tomáš zo Sásovej, ďakujem za ten zážitok. A zostaň taký, aký si, svet bude o kúsok lepší,“ dodal svedok v závere príspevku.


Ľudia pochválili jeho gesto

Príspevok na sociálnej sieti neostal bez povšimnutia. Komentovali ho mnohí ľudia, ktorým sa páčilo Tomášovo správanie.Krásne gesto od mladého človeka. Ďakujem za mladých ľudí, ktorí sú všímaví a nápomocní. Tomáš, uvidíš, že život ti to dobro vráti, napísala Daniela.

Ja si myslím, že je veľa takých fajn mladých ľudí, že tá naša budúcnosť má šancu a presne treba šíriť takéto správičky a krásne príbehy, uviedla ďalšia Banskobystričanka. Aj Iveta si žiada, aby malo Slovensko viac podobných ľudí.

Peter pridal komentár: Podľa toho, aká je dnešná mládež, musel byť Tomáš z inej planéty. Krásny čin, chlapče.Andrej s ním súhlasil: „Aj takto nás starších vie potešiť tá naša mladá generácia. Tomáš, krásny skutok,“ napísal.

Milý Tomáš, keď si všetci z teba zoberieme príklad, to sa tu bude krásne žiť, podotkla Ľubica. Príbeh sa aj naďalej šíri internetom. Stále zbiera desiatky nových komentárov a pozitívnych reakcií. Je to dôkaz, že aj z maličkosti, za ktorou stojí ľudskosť, sa môže stať veľké gesto pre celú spoločnosť.

 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Prešov
Nitra
Košice
Trnava
Trnava
Trenčín
Bratislava
Košice
Žilina
Nitra
Trenčín
Bratislava
Prešov
Žilina