Vyše 300 domácností je už niekoľko dní bez vody. Problém sa v Novej Bani opakuje každý rok


Vyše 300 domácností v Novej Bani je už niekoľko dní bez vody

Foto: Vyše 300 domácností je už niekoľko dní bez vody. Problém sa v Novej Bani opakuje každý rok Foto: pixabay.com

V Novej Bani nemajú vodu už šiesty deň. Studňa im vysychá každý rok, obyvatelia už žiadajú trvalé riešenie. Bez prístupu k pitnej vode sú obyvatelia dvoch mestských častí, Starej Huty a Bukoviny. Dôvodom vysychania miestnej studne, je veľké sucho. Informácie o probléme v Novej Bani priniesla STVR

Cisterna im nestačí

Ako dočasné riešenie bola pre dotknutých poskytnutá cisterna s vodou, ktorá však podľa slov občanov nestačí na všetko a najmä pre všetkých. Majú malé deti, potrebujú jesť, piť, variť a umývať sa. Obyvatelia potrebujú trvalé riešenie. 


Podľa slov Miroslava Fajčíka pre STVR, ktorý je riaditeľom výrobno-prevádzkovej činnosti pre Stredoslovenskú vodárenskú spoločnosť (StVS), je potrebná investícia do vybudovania vodného zdroja. Tú bude podľa neho zabezpečovať mesto Nová Baňa spolu s StVS, a.s.

Zatiaľ však nie je známe kedy sa nový doplňujúci vodný zdroj vybuduje. Aktuálny stav by malo dočasne riešiť zrekonštruovanie miestnej studne. Tá však poskytuje len úžitkovú a nie pitnú vodu. „Snažíme sa tam spraviť nový prístrešok studni. Pre obyvateľov oblasti Bukovina to bude určite prínos nakoľko im to zabezpečí základné fungovanie pre ich domovy,“ pre STVR uviedol Tomáš Polc, konateľ Mestské lesy spol. s.r.o. Nová Baňa. 



Zdroj: STVR

Nitra
Žilina
Košice
Bratislava
Žilina
Nitra
Bratislava
Trnava
Prešov
Trenčín
Prešov
Trnava
Košice
Trenčín