Šport, hudba a história: 80. výročie SNP budú oslavovať v Brezne po svojom, obnovia starú tradíciu


Brezno obnoví tradičný Polmaratón SNP

Foto: Šport, hudba a história: 80. výročie SNP budú oslavovať v Brezne po svojom, obnovia starú tradíciu Foto: pixabay.com

Oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania v Brezne sľubujú bohatý program plný športových, hudobných a historických podujatí. V sobotu 31. augusta sa regionálne oslavy začnú udalosťou, ktorá sa stala neoddeliteľnou súčasťou spomienky na SNP v Brezne. O oslavách informovalo mesto Brezno. 

Návrat tradície

Mesto sa rozhodlo obnoviť tradíciu Polmaratónu SNP, čím nadviaže na úspešné preteky z 80. a 90. rokov minulého storočia. Bežci vyštartujú o 10:00 hod. z námestia a budú pretekať na krásnej mestskej trati s minimálnym prevýšením, ktorú absolvujú v šiestich okruhoch.

Súťažiť budú v troch kategóriách, polmaratón, beh a štafeta. Športové podujatie bude sprevádzané pietnym aktom pri soche Partizána a pamätníku Samuela Sekurisa, čo pripomenie dôležitosť Brezna v príprave odboja počas povstania.



Výstava fotografií na námestí v Brezne, Zdroj/brezno.sk

Na námestí už teraz zaujme výstava fotografií, ktorá dokumentuje udalosti rokov 1938 až 1945, a pozornosti návštevníkov neunikne ani vystavený protitankový kanón, ktorý pripomína vojenský význam mesta počas SNP. 

Hudobný program, ktorý začne po pietnej spomienke, ponúkne rôzne vystúpenia od speváckych súborov až po koncerty kapiel, ktoré prinesú návštevníkom zábavu počas celého popoludnia. Okrem toho je pripravená aj interakcia s exotickými papagájmi.



Zdroj: brezno.sk

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj