VIDEO: Utopím a zabijem vás. Seniorke sa vyhrážali na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici


VIDEO: Seniorke sa vyhrážali smrťou na kúpalisku v Banskej Bystrici

Foto: VIDEO: Utopím a zabijem vás. Seniorke sa vyhrážali na plážovom kúpalisku v Banskej Bystrici Foto: Facebook/Meggie Kováč Mergová

Pred niekoľkými dňami sa na internete objavilo video, ktoré sa opäť týka plážového kúpaliska v Banskej Bystrici. Staršia žena v ňom tvrdí, že sa jej na kúpalisku vyhrážala iná žena a takisto nepriamo aj prevádzkovateľ kúpaliska Juraj Sninský zo spoločnosti AQUALAND Slovakia s.r.o.

Video pridala Meggie Kováč Mergová, ktorá je jednou z iniciátoriek občianskej petície mestu Banská Bystrica za vypovedanie zmluvy s nájomcom kúpaliska. Zatiaľ ju podpísalo už viac než 5-tisíc ľudí.


„My, dolupodpísaní občania a občianky mesta Banská Bystrica, týmto žiadame primátora a vedenie mesta Banská Bystrica, aby bezodkladne vypovedal existujúcu zmluvu s nájomcom plážového kúpaliska. Nie je akceptovateľné, aby zúfalý stav plážového kúpaliska trval toľko rokov, bez akéhokoľvek zlepšenia, v zásade od začiatku trvania nájmu,“ píše sa v popise petície.

Mesto sa nedávno vyjadrilo, že budúcnosť plážového kúpaliska v žiadnom prípade nespája s jeho súčasným prevádzkovateľom. Práve preto hľadá všetky právne možnosti, ako existujúci zmluvný vzťah ukončiť. Ten vznikol ešte v roku 2007 na dobu 30 rokov.



Vyhrážky smrťou

Žena, ktorej sa mali vyhrážať, sa volá Jozefína Mikovínyová. Iná seniorka ju vulgárne napadla priamo na kúpalisku kvôli tomu, že podpísala spomenutú petíciu.

„Podpísala som ju neanonymne. Dotyčná pani sa vyhrážala meter od bazéna, že ma utopí a zabije, a že sa mám z tade pratať, že tam nemám čo robiť. To isté, aj keď v inej podobe, sa vyhrážal pán Sninský. Keď som prišla na plážové kúpalisko, pýtal sa, prečo sem ja vlastne chodím, keď sa mi tu nepáči, že čo tam robím. A či chcem, aby tu bola druhá Neresnica ako vo Zvolene,“ opísala svoj nepríjemný zážitok Jozefína.

Meggie Kováč Mergová povedala, že je neprípustné, aby bola akákoľvek osoba vystavená takémuto správaniu kvôli tomu, že využila svoje občianske právo vyjadriť svoj názor. Podľa jej slov je ešte neprípustnejšie, aby si nájomca areálu vylieval zlosť a šikanoval platiacu návštevníčku mestského majetku, ktorý spravuje.

„Chceme jasne vyjadriť, že cieľom našej iniciatívy je zachovať a zlepšiť toto kúpalisko pre všetkých obyvateľov, a nie ho zatvoriť, ako straší návštevníkov jeho správca. Vyzývame preto všetkých na slušnú diskusiu, tolerantnosť a rešpekt voči iným ľuďom,“ dodala Meggie.

Naša redakcia oslovila spoločnosť, ktorá prevádzkuje kúpalisko. Chceli sme vedieť názor Juraja Sninského na obvinenie, že sa mal nepriamo vyhrážal seniorke. Odpoveď sme však zatiaľ nedostali.

Ak sa chcete dozvedieť viac o problematike banskobystrického kúpaliska, prečítajte si náš predošlý článok.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj