Bolt umožní nahrávať dianie v autách počas jazdy. Záznam poslúži ako dôkaz vodičovi aj zákazníkovi


V Bolte si budete môcť nahrávať jazdu. Záznam poslúži ako dôkaz

Foto: Bolt umožní nahrávať dianie v autách počas jazdy. Záznam poslúži ako dôkaz vodičovi aj zákazníkovi Foto: bolt.eu

Platforma Bolt prináša novinku, ktorá má zvýšiť bezpečnosť zákazníkov aj vodičov. Pokiaľ sa niektorá zo strán cíti v aute nepríjemne, nová funkcia v aplikácii jej umožní vytvoriť zvukový záznam z jazdy. Ten môže byť neskôr použitý ako dôkazový materiál na objasnenie incidentu a vyvodenie dôsledkov.

Bezpečnosť je pre nás najvyššou prioritou, a preto sme do našej aplikácie pridali novú funkciu zvukového záznamu jazdy. Táto funkcia je dostupná pre vodičov aj cestujúcich a zabezpečuje, že zvukové záznamy sú uložené na zašifrovanom cloude s automatickým vymazávaním. Používateľom tak garantujeme bezpečné a dočasné uloženie týchto záznamov,“ vysvetľuje Josef Rückl, generálny riaditeľ platformy Bolt pre Slovensko.


Zvuk môže počas jazdy nahrať cestujúci aj vodič, ktorý sa dostal do nepríjemnej situácie. Záznam ostane uložený presne 24 hodín. Pokiaľ do tohto času nikto nepodá sťažnosť zákazníckej podpore, nahrávka sa automaticky vymaže bez možnosti obnovenia. Do tej doby k nej má prístup iba Bolt, zákazníci ani vodiči ju nemôžu prehrať, stiahnuť ani vymazať.


„Funkcia samozrejme splňuje všetky právne náležitosti slovenskej legislatívy. Naše pokročilé technológie, vrátane umelej inteligencie, nám umožňujú rýchlo reagovať na vzniknuté situácie. Zároveň majú cestujúci aj naši partnerskí vodiči vždy k dispozícii odborný personál zákazníckej podpory,“ uviedol Rückl.

Možnosť nahrávania zvuku počas jazdy je sprístupnená okrem Slovenska v ďalších 8 krajinách sveta. Aplikácia Bolt má však viacero bezpečnostných funkcií, ako napríklad sledovanie jazdy pomocou GPS, zdieľanie trasy s blízkymi osobami či náhodné overovanie totožnosti vodičov pomocou selfie fotografií v reálnom čase.

„Aplikácia tiež automaticky rozpozná dlhé zastavenia vozidla, na základe čoho bezpečnostný tím Bolt kontaktuje vodiča a partnera cestujúceho, aby sa uistil, že nedošlo k nehode alebo inému incidentu. Obe strany majú v aplikácii aj tlačidlo núdzovej pomoci, ktoré umožňuje jediným stlačením vytočiť tiesňovú linku,“ doplnil Jan Huk, PR Manager Boltu pre Českú republiku a Slovensko.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj