V piatok sa uzavrelo hlavné parkovisko pri Rooseveltovej nemocnici. Ako bude premávať MHD počas rekonštrukcií?


Dnes sa uzavrie hlavné parkovisko pri Rooseveltovej nemocnici

Foto: V piatok sa uzavrelo hlavné parkovisko pri Rooseveltovej nemocnici. Ako bude premávať MHD počas rekonštrukcií? Foto: banskabystrica.sk

V nadväznosti na projekt výstavby novej Rooseveltovej nemocnice sa mesto Banská Bystrica pripravuje na rozsiahlu rekonštrukciu hlavného parkoviska na Námestí L. Svobodu. Informácie o zmenách poskytlo Mesto Banská Bystrica.

Toto parkovisko bude od septembra zaradené do zóny regulovaného parkovania. Stavebné práce začínajú v sobotu 17. augusta a budú prebiehať postupne, pričom v úvodnej fáze dôjde len k čiastočným dopravným obmedzeniam. Trolejbusy a autobusy budú premávať podľa štandardného režimu.



Doprava bude od septembra obmedzená

Mesto a vedenie Rooseveltovej nemocnice intenzívne pracujú na nastavení celkového dopravného režimu, pretože od septembra bude doprava v tejto lokalite výrazne obmedzená kvôli výstavbe novej nemocnice. Medzi hlavné opatrenia patria aj bezplatné záchytné parkoviská pri nákupných centrách Tesco a Kaufland. Na rozdiel od nich budú parkoviská v blízkosti nemocnice od 1. septembra spoplatnené.

Primátor Ján Nosko zdôrazňuje, že hlavné parkovisko nad nemocnicou na Námestí L. Svobodu, ktoré spravuje mesto, prechádza komplexnou rekonštrukciou.Už dnes dôjde v popoludňajších hodinách k uzatvoreniu pravej časti parkoviska pod svahom, kde sa cez víkend začne s búracími prácami obrubníkov. Parkovanie bude možné len vo zvyšnej polovici parkoviska, pričom na dopravné obmedzenia bude upozorňovať príslušné dopravné značenie,“ informuje. Primátor prosí všetkých o trpezlivosť a ospravedlňuje sa za dočasné obmedzenia.

Počas týchto stavebných prác nebude trolejbusová a autobusová doprava nijakým spôsobom obmedzená. Harmonogram ďalších prác bude verejnosti oznámený postupne.




Zdroj: banskabystrica.sk

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj