Kozmetická firma Avon vyhlásila bankrot. Zákazníci tvrdia, že jej výrobky spôsobujú rakovinu


Avon vyhlásil bankrot. Zákazníci tvrdia, že výrobky spôsobujú rakovinu

Foto: Kozmetická firma Avon vyhlásila bankrot. Zákazníci tvrdia, že jej výrobky spôsobujú rakovinu Foto: Shutterstock, Facebook/Avon Slovensko

Spoločnosť Avon Products, známa svojimi kozmetickými výrobkami, podala návrh na bankrot po tom, čo bola konfrontovaná s početnými žalobami spojenými s jej výrobkami obsahujúcimi azbest, ktoré údajne spôsobovali rakovinu, informuje portál Trend. Spoločnosť tieto tvrdenia odmieta a tvrdí, že v produktoch používa iba mastenec kozmetickej kvality, ktorý bol testovaný na potvrdenie, že neobsahuje azbest.

Avon, ktorý bol v minulosti priekopníkom v podomovom predaji, stráca trhový podiel v dôsledku rastúcej konkurencie od menších a inovatívnejších značiek. Spoločnosť sa snažila udržať krok s modernými trendmi, no tieto snahy často vyznievali zastarane.


Podľa odborníkov by firme pomohlo prispôsobiť sa trendom a zaujať napríklad implementáciou QR kódov na obaly produktov alebo vysielaním živých prenosov na sociálnych sieťach. Analytička Shiyan Zeringová a ďalší experti upozorňujú, že Avon nezvládol vytvoriť produkt, ktorý by zaujal širokú verejnosť, rovnako aj jeho prítomnosť na sociálnych sieťach je slabá.

Firma dlhodobo čelí finančným ťažkostiam a musí riešiť rastúce náklady na právne spory. Napriek tomu, že spoločnosť vyhlásila bankrot, medzinárodný obchod, ktorý sa týka aj Európy by mal prebiehať naďalej, bankrot sa ho totiž netýka.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Bratislava
Prešov
Nitra
Bratislava
Trnava
Košice
Žilina
Prešov
Nitra
Žilina
Košice
Trnava
Trenčín
Trenčín