FOTO: Grilovanie, zábava a letné filmy. Pozrite sa ako to žije na sídlisku v Banskej Bystrici


Grilovanie či letné filmy. Takto to žije na sídlisku v Banskej Bystrici

FOTO: Grilovanie, zábava a letné filmy. Pozrite sa ako to žije na sídlisku v Banskej Bystrici
Galéria: 14 fotiek
Foto: Facebook

Komunita v Radvani v Banskej Bystrici nie je jediná, ktorá začína prekvitať. Obyvatelia sídliska SNP si spoločne užili nedeľný večer v parku pri panelákoch. Akcia mala úspech a zrejme nebude posledná. 

Bystričan Róbert na sociálnej sieti zdieľal fotografie z nedeľného komunitného večera. „Ďakujem a teším sa, že sa ľudia zo sídliska vedia spojiť a pripraviť peknú akciu,“ napísal. Akcia mala podľa fotografií úspech. Nechýbalo grilované jedlo, hudba, šport ani večerný film pre najmenších, premietaný pod holým nebom. 


„Cieľom tejto akcie je spojiť ľudí zo Sídliska SNP a tvoriť komunity kde spolu vybudujeme lepšie prostredie pre život na našom sídlisku,“ napísal Róbert pod príspevkom, v ktorom zdieľal fotografie z akcie. 

V nedeľu prišlo viacero miestnych rodín s deťmi, páry i jednotlivci. Užili si dobré jedlo a večer sa zakončil filmom pre deti Kung Fu Panda 4. Tí, ktorí sa nezúčastnili nedeľnej akcie sa môžu tešiť na ďalšie akcie, ktoré komunita vytvorí.



„No super, ľudia majú aj dobré nápady ako udržiavať na pohodu susedské vzťahy,“ reagovala Lada, ktorá by rada prišla na ďalšiu akciu, kde by mohla so susedmi zaspomínať. „Wau to klobúk dole… V dnešnej dobe takéto krásne susedské vzťahy,“ Jana súhlasí, že podobné akcie majú zmysel. Aj podľa Emílie by sa mali ľudia podobným spôsobom stretávať. „Krásne. Bývame za rohom. Verím, že ešte niečo podobné zažijeme s vami,“ pridala sa Veronika.

Susedia sídliska SNP si vytvorili aj vlastnú skupinu na sociálnej sieti, do ktorej pozývajú aj ďalších, ktorí si chcú užívať spoločné komunitné chvíle. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Zdroj: Facebook

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj