Neuveriteľná vojenská prehliadka v Banskej Bystrici: Pozrite sa, čo všetko sa bude diať na oslave SNP


Program osláv SNP bude veľkolepý. Čo vás čaká?

Foto: Neuveriteľná vojenská prehliadka v Banskej Bystrici: Pozrite sa, čo všetko sa bude diať na oslave SNP Foto: pixabay.com

Ministerstvo obrany Slovenskej republiky v spolupráci s Úradom vlády Slovenskej republiky a ďalšími organizátormi pripravuje celoslovenské oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania.

Udalosť sa uskutoční 28. a 29. augusta 2024 v Banskej Bystrici a ponúkne bohatý kultúrno-spoločenský program vrátane atraktívnej vojenskej prehliadky. Informácie poskytlo Mesto Banská Bystrica.



Program osláv

  • Streda 28. augusta:

Oslavy začnú bezplatným sprístupnením expozície Múzea SNP. Popoludní sa návštevníci môžu tešiť na jazdu historických vozidiel, ktoré sa budú presúvať ulicami Banskej Bystrice s prestávkou na Námestí SNP. Program prvého dňa vyvrcholí stretnutím s veteránmi SNP v areáli Pamätníka SNP.

  • Štvrtok 29. augusta:

Tento deň ponúkne rôzne aktivity pripravené Ministerstvom obrany SR a Ozbrojenými silami Slovenskej republiky. Návštevníci budú môcť navštíviť stánky ministerstiev a organizácií a vyskúšať si ich činnosti. Slávnostný program začne pietnym aktom kladenia vencov pri Pamätníku SNP, nasledovaný hudobno-kultúrnym programom od 14:00 hod. Po ňom bude vojenská prísaha absolventov základného vojenského výcviku.

Vyvrcholením podujatia bude vojenská prehliadka v uliciach Banskej Bystrice o 17:30, kde sa predstaví približne 200 kusov techniky a viac ako 2600 vojakov. Návštevníci uvidia rozmanitú vojenskú výbavu, vrátane tankov Leopard 2A4 a samohybných húfnic Zuzana 2. Deň zavŕši slávnostný galavečer s hudobnými vystúpeniami a veľkolepým ohňostrojom.




Zdroj: banskabystrica.sk

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj