FOTO: Na kritizovanom kúpalisku v Banskej Bystrici sa udiali zmeny. Iniciátorka petície reaguje


FOTO: Na kritizovanom kúpalisku v Banskej Bystrici sa udiali zmeny

FOTO: Na kritizovanom kúpalisku v Banskej Bystrici sa udiali zmeny. Iniciátorka petície reaguje
Galéria: 3 fotky
Foto: Facebook/Meggie Kováč Mergová

Občianska petícia mestu Banská Bystrica za vypovedanie zmluvy s nájomcom plážového kúpaliska má už takmer 5-tisíc podpisov. Ľuďom sa pôvodne nepáčil jeho stav, pričom sa na internete objavili viaceré fotky a videá, ktoré to mali potvrdzovať. Rovnako pribúdali aj negatívne recenzie.

„My, dolupodpísaní občania a občianky mesta Banská Bystrica, týmto žiadame primátora a vedenie mesta Banská Bystrica, aby bezodkladne vypovedal existujúcu zmluvu s nájomcom plážového kúpaliska.
Nie je akceptovateľné, aby zúfalý stav plážového kúpaliska trval toľko rokov, bez akéhokoľvek zlepšenia, v zásade od začiatku trvania nájmu,“
píše sa v petícii.


Takisto Úrad verejného zdravotníctva SR nedávno odhalil, že v dvoch bazénoch bola nevyhovujúca voda. Kúpalisko prevádzkuje súkromná spoločnosť AQUALAND Slovakia s.r.o, ktorá problém v priebehu niekoľkých dní odstránila. Ani to to však nespokojným Bystričanom nestačí.

Ku kritike sa pre médiá vyjadril Juraj Sninský, konateľ spoločnosti prevádzkujúcej kúpalisko. Myslí si, že niektoré publikované výstupy na sociálnych sieťach či v médiách vyústili do účelového spochybňovania dobrého mena spoločnosti.


Prenájom plážového kúpaliska schválilo mestské zastupiteľstvo v roku 2007 na dobu 30 rokov s opciou na 10 rokov. Mesto však uviedlo, že si budúcnosť kúpaliska v žiadnom prípade nespája s jeho súčasným prevádzkovateľom. Vraj hľadá všetky právne možnosti, ako existujúci zmluvný vzťah ukončiť.

Zmeny k lepšiemu

Jedna z iniciátoriek petície najnovšie poukázala, že stav kúpaliska sa zlepšil. „Ako vidíte, verejný tlak prináša svoje prvé ovocie a už dochádza k odstraňovaniu nedostatkov. Budeme veľmi radi, ak tento trend bude pokračovať. Cieľom našej petície je upozorniť na problémy, vyvolať diskusiu s vedením mesta a spoločne hľadať čo najlepšie kroky pre budúcnosť pláže,“ napísala.

Pláž ma byť podľa jej slov čistá, bezpečná, moderná, príjemná a dostupná pre všetky vekové kategórie či cieľové skupiny. ️„Banskobystrické plážové kúpalisko si zaslúži víziu a plán. S cieľom rásť, skultúrňovať a zveľaďovať, aby tento krásny priestor, náš spoločný majetok, dostál svojmu potenciálu,“ dodala.

Na príspevok reagoval poslanec Tomáš Sobota. „Drobné vylepšenia sú fajn, ale nedajme sa “opiť rožkom”. Ako poslanec, ktorý má na starosti v zmysle Zákona mestský majetok (a ten má byť zveľaďovaný) som presvedčený, že tlak nás všetkých musí pokračovať dovtedy, kým zisky z kúpaliska nepôjdu opäť do mestskej kasy. Nevidím zmysel v tom, aby na majetku mesta zarábal niekto iný.“

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj