Banská Bystrica predstavila novú dopravnú aplikáciu. Má zjednodušiť každodenné cestovanie


Banská Bystrica predstavila novú dopravnú aplikáciu

Foto: Banská Bystrica predstavila novú dopravnú aplikáciu. Má zjednodušiť každodenné cestovanie Foto: smart.banskabystrica.sk

S cieľom modernizovať a zlepšiť služby pre obyvateľov aj návštevníkov, Banská Bystrica prináša revolučnú novinku v podobe novej dopravnej aplikácie Invipo. Tento nástroj je navrhnutý tak, aby zjednodušil každodenné cestovanie, zvýšil pohodlie a podporil udržateľné formy dopravy v meste.

Nová dopravná aplikácia mesta umožňuje užívateľom jednoducho plánovať svoje trasy, monitorovať aktuálne dopravné podmienky a prijímať upozornenia na dopravné obmedzenia či nehody. Jej cieľom je nielen zjednodušiť každodenné dochádzanie, ale aj podporiť udržateľnejšie spôsoby dopravy, ako sú verejná doprava alebo bicykle.

Hlavné výhody aplikácie

  • Reálne Časové Informácie: Aplikácia poskytuje aktuálne informácie o odchodoch a príchodoch verejnej dopravy, vrátane prípadných meškaní. Dokážete si zistiť, kde sa váš autobus práve nachádza. Naživo si môžete pozrieť aj vyťaženie križovatiek mesta, zistiť intenzitu dopravy i klzkosť ciest.
Mapa autobusov pohybujúcich sa v Banskej Bystrici, Zdroj/smart.banskabystrica.sk


  • Navigácia a Trasy: Užívateľom umožňuje plánovať trasy nielen autom, ale aj pešo, na bicykli alebo verejnou dopravou. 
  • Dopravné Upozornenia: Používatelia dostávajú notifikácie o aktuálnych dopravných obmedzeniach, nehodách a iných situáciách, ktoré môžu ovplyvniť ich cestovanie. V aplikácii je zaznamenaný aj aktuálny stav vozoviek.
Dopravné obmedzenia na cestách, Zdroj/smart.banskabystrica.sk



Niektorí ju už vyskúšali

Aplikácia je určená všetkým obyvateľom, návštevníkom Banskej Bystrice i širokej verejnosti. Či už ide o študentov, pracujúcich, seniorov alebo turistov, každý si nájde v aplikácii niečo, čo mu uľahčí každodenný život. 

Na sociálnej sieti Banskobystričan Tomáš uverejnil príspevok, v ktorom občanom Banskej Bystrice ukázal novú dopravnú aplikáciu mesta. „Nový dopravný portál Banskej Bystrice,“ uviedol. O aplikácii sa dozvedel od mestskej kancelárie. Kontaktoval ich s otázkou, na ktorú mu prišiel link na novú aplikáciu ako odpoveď. Zvyknúť si na novinku nejakú chvíľu občanom potrvá. „Pozerám na tie čísla na mape a neviem veru, čo znamenajú,“ napísala Magdaléna, ktorá sa v systéme zatiaľ nevyzná.

Spustenie tejto aplikácie je výsledkom úzkej spolupráce medzi mestom Banská Bystrica a rôznymi dopravnými a technologickými inštitúciami. Ich spoločným cieľom bolo vytvoriť moderné a efektívne dopravné riešenie, ktoré bude slúžiť potrebám občanov a návštevníkov mesta.




Zdroj: smart.banskabystrica.sk

Bratislava
Žilina
Nitra
Trnava
Žilina
Košice
Trnava
Trenčín
Nitra
Bratislava
Prešov
Košice
Trenčín
Prešov