FOTO: Ako to vyzeralo na festivale Atmosféra v Hontianskych Nemciach?


FOTO: Ako to vyzeralo na festivale Atmosféra v Hontianskych Nemciach?
Galéria: 40 fotiek
Foto: Facebook - Festival Atmosféra

Festival Atmosféra, ktorý sa koná v malebnej dedinke Banskobystrického kraja neďaleko Krupiny, sa teší úspešnému 12. ročníku. 

Festival, ktorý sa každým rokom rozrastá, privítal jednotlivcov, páry, priateľov i rodiny s deťmi. Jeho brány boli otvorené pre úplne každého. Ľudia mali možnosť zúčastniť sa pestrých workshopov, diskusií, prednášok a nechýbali ani koncerty známych slovenských aj zahraničných umelcov. 

Galéria: 40 fotiek

Festival trval tri dni, od 2. do 4. augusta. Počas týchto dní mali návštevníci možnosť zažiť vyše 70 programových blokov, ktoré zahrnuli workshopy, koncerty, literatúru, diskusie a ďalšie jedinečné aktivity pre veľkých i malých. „Festival atmosféra som si už druhýkrát po sebe vybrala kvôli tomu, že tam stretnem rodiny s deťmi, starých rodičov i mladých ľudí. Cítim sa tam ako doma,“ vyjadrila sa Zuzana, návštevníčka festivalu.

Plakala som, lebo som bosá stála v strede davu, držala za ruku manžela a dcéru, cítila som slobodu bytia a mala naokolo rovnako zmýšľajúcich ľudí. 

Prišli slovenské i zahraničné osobnosti

Medzi hudobnými lákadlami boli kapely a umelci ako Para, Billy Barman, Korben Dallas a Martin Gejšberg, ktoré priniesli pestrú paletu hudobných štýlov a žánrov. Okrem koncertov sa návštevníci mohli zapojiť do rôznych kreatívnych workshopov, medzi ktorými nechýbali dielne zamerané na kreatívne písanie, výrobu oblečenia či kurzy tanca a jogy.


Galéria: 40 fotiek

Diskusie na festivalovom pódiu sa venovali aktuálnym spoločenským témam a predstavili zaujímavých hostí, ktorí prispeli k hlbšiemu porozumeniu rôznych problémov a otázok. Festival Atmosféra obohatil program aj o rôzne aktivity, ako napríklad beatbox workshop, ktoré ponúkli zábavu a relax pre všetkých návštevníkov.

Program aj pre najmenších 

Program bol prispôsobený pre všetky vekové kategórie, ktoré festival navštevujú. Workshopy a koncerty sú atraktívne aj pre tých najmenších. Tento rok bolo pre nich pripravených niekoľko divadelných aj hudobných predstavení. Počas dňa sa rodiny s deťmi mohli zúčastniť pestrých workshopov zameraných na umenie i pohyb. 

Galéria: 40 fotiek

Vstupenky na ďalší ročník festivalu Atmosféra sú už oficiálne v predaji na stránke festivalu. Ďalšie leto si môžete akciu užiť od 1. do 3. augusta. 






Zdroj: festivalatmosfera.sk, Facebook