Autobusová zastávka v Banskej Bystrici je v dezolátnom stave. Chýbajú prístrešky aj lavičky


FOTO: Autobusová zastávka v Banskej Bystrici je v dezolátnom stave

Foto: Autobusová zastávka v Banskej Bystrici je v dezolátnom stave. Chýbajú prístrešky aj lavičky
Galéria: 2 fotky
Foto: googlemaps.com

Autobusová zastávka na Striebornom námestí v Banskej Bystrici je jednou z najviac frekventovaných v meste. Jej stav však nie je reprezentatívny. Na zastávkach chýbajú prístrešky proti vetru a lavičky.

Cesta je v dezolátnom stave, takže po zrážkach sa voda drží priamo na mieste, kde občania vystupujú a nastupujú na autobusové linky. Počas dní, kedy prší, sneží alebo páli slnko, sa musia čakajúci skrývať na schodoch pred najbližším obchodným domom.


Na sociálnej sieti rozvíril diskusiu Peter, ktorý zdieľal fotografiu zatopenej zastávky. Obyvatelia sa v komentároch zabávajú, či ide o nové plážové kúpalisko. „Na území bývalej Slovenky stačí vybrať zopár náletových drevín, dať hydroizolačnú fóliu do pripravených výkopov a voda z bystričky… Ideálna lokalita na nové mestské kúpalisko,“ ironicky napísal jeden z Bystričanov. 

Zastávka na Striebornom námestí / Zdroj: Facebook, Peter V.

S týmto stavom však medzi ľuďmi nevládne spokojnosť. „Celé námestie je obrovská hanba,“ napísala Katarína. Aj podľa Roberta je Strieborné námestie nepeknou časťou mesta, cez ktorú prejde veľmi veľa obyvateľov i návštevníkov Banskej Bystrice. 


„Mesto športu… Vystupovanie z autobusu s prekážkami,“ žartuje v komentároch Dáša, ktorá poukázala na problémové nastupovanie a vystupovanie. 

Galéria: 2 fotky

Cestujúci sa často pri vychádzaní z autobusov ocitnú priamo v mlákach. Bystričania si lokalitu s pomenovaním „námestie“ predstavujú inak. „Podľa môjho názoru má seriózne námestie s krásnym názvom mať buď sochu súvisiacu s históriou tohto priestoru alebo fontánu s kvetinami v strede kruhového objazdu…“ píše svoj názor Martin.

„Na komplexnú revitalizáciu Strieborného námestia sa v súčasnosti spracúva projektová dokumentácia. Na projekte sa pracuje súbežne s investičným zámerom SLOVENKA,“ uviedla hovorkyňa mesta Banská Bystrica Zdenka Marhefková. 





Zdroj: Facebook

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj