Vojenská prehliadka či stretnutie s veteránmi. Bystrica chystá veľkolepé oslavy 80. výročia SNP


Banská Bystrica ožije celoslovenskými oslavami 80. výročia SNP

Foto: Vojenská prehliadka či stretnutie s veteránmi. Bystrica chystá veľkolepé oslavy 80. výročia SNP
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Banská Bystrica sa koncom augusta stane centrom celoštátnych osláv 80. výročia Slovenského národného povstania. Ministerstvo obrany Slovenskej republiky, Úrad vlády SR a ďalší spoluorganizátori pripravujú na 28. a 29. augusta bohatý program, ktorý zahŕňa kultúrne podujatia či dokonca vojenskú prehliadku.

Streda 28. augusta

Múzeum SNP otvorí svoje brány pre verejnosť zadarmo. Popoludnie oživí jazda historických vozidiel cez banskobystrické ulice s prestávkou na Námestí SNP. Večer sa v areáli Pamätníka SNP uskutoční stretnutie s veteránmi Slovenského národného povstania, čo bude vrcholom prvého dňa osláv.

Štvrtok 29. augusta

Deň začne podujatiami organizovanými Ministerstvom obrany Slovenskej republiky a Ozbrojenými silami. Návštevníci si budú môcť prezrieť stánky rôznych ministerstiev a organizácií, kde si vyskúšakú ich aktivity. Slávnostný program odštartuje pietnym aktom kladenia vencov pri Pamätníku SNP, informuje mesto.

Od 14:00 hod. sa začne hudobno-kultúrny program, po ktorom bude nasledovať vojenská prísaha absolventov základného vojenského výcviku, čo bude určite neobvyklý zážitok pre rodiny a verejnosť.

Večer o 17:30 hod. sa diváci môžu tešiť na vojenskú prehliadku, po ktorej bude nasledovať slávnostný galavečer s hudobnými vystúpeniami. Celý deň vyvrcholí veľkolepým ohňostrojom.





Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj