FOTO: Bizarné parkovanie v Banskej Bystrici. Majiteľ auta dostal nielen pokutu, ale aj výsmech na internete


Bizarné parkovanie v Banskej Bystrici. Majiteľ dostal pokutu aj výsmech

FOTO: Bizarné parkovanie v Banskej Bystrici. Majiteľ auta dostal nielen pokutu, ale aj výsmech na internete Foto: Facebook/Peťka Š.

Do pozornosti Banskobystričanov sa v posledných dňoch dostalo vozidlo so zvolenským EČV, ktoré prekážalo pri prácach na ceste Na Uhlisku. 

Majiteľ si tak na svojom aute našiel takzvanú papuču a jej odstránenie mu odľahčilo peňaženku o niekoľko eur. Väčší problém vznikol cestárom, ktorým vozidlo skomplikovalo robotu. Neostávalo im nič, než vozovku, na ktorej stálo, obísť.


Práve takáto fotografia sa objavila na internete, kde sa stala nielen terčom kritiky, ale aj výsmechu. Ľudia však nekritizovali len vodiča, ale ja kompetentných. Viacerých komentujúcich zaujímalo, prečo nebolo auto odtiahnuté, čím by sa celý problém veľmi rýchlo vyriešil.

„Išiel do Zvolena naspäť asi vlakom,“ neodpustil si na adresu majiteľa vozidla poznámku banskobystrický poslanec David Kapusta.


Richardovi sa nepáčilo, že o prácach na cestách informujú občas pomerne neskoro, na čo takmer doplatil: „Ja som bol na tom presne tak isto s dvomi autami. V sobotu som šiel na dovolenku. V nedeľu vyvesili zákaz a v utorok mi volali z mestskej polície, že stojím v zákaze. Ešteže kolega mal moje kľúče od bytu, inak by som bol na tom rovnako. Neviem, prečo to nedali vedieť ľuďom skôr, hlavne cez dovolenkové mesiace. Nechápem, ako to plánujú, asi zo dňa na deň. Ale policajt bol veľmi v pohode, to na druhú stranu musím vyzdvihnúť. Chcel vyriešiť situáciu a nie rozdávať pokuty.“

Zdroj: Facebook/Peťka Š.

Podľa Petra mesto situáciu v tomto prípade vyriešilo najhoršie ako mohlo. Takisto podotkol, že v Banskej Bystrici chýba mestská odťahová služba. „Robiť problém z jednoduchej veci, také samozrejmé. Sú aj súkromné firmy a za ten presun by suma nikoho nezabila, hoci aj mesto,“ poznamenal ďalší Bystričan.

Situáciu sa však už medzičasom podarilo vyriešiť. Andrej napísal, že v nedeľu šiel okolo so psom a auto práve odchádzalo preč.

Naša redakcia oslovila banskobystrickú mestskú políciu. Chceli sme zistiť, prečo sa v tomto prípade rozhodla dať na auto “papuču” a namiesto toho nebolo odtiahnuté.

„Na základe žiadosti spoločnosti vykonávajúcej opravu uvedenej cesty bolo na jej žiadosť vykonané preverenie viacerých motorových vozidiel ktoré boli na mieste odstavené. V ostatných prípadoch boli držitelia motorových vozidiel vyzvaní na preparkovanie motorových vozidiel, čo aj z ich strany bolo vykonané. Vodiča Vami uvádzaného motorového vozidla sa nepodarilo vyrozumieť o potrebe preparkovania motorového vozidla, z tohto dôvodu bolo na uvedené vozidlo založené blokovacie zariadenie a vodič bol vyriešený v zmysle zákona v blokovom konaní. Vozidlo z miesta nebolo odtiahnuté z dôvodu, nakoľko firma vykonávajúca opravu vozovky vzhľadom na rozsah vykonávajúcich prác nepožiadala MsP Banská Bystrica o vykonanie odťahu vozidla, z tohto dôvodu bola vec na mieste tak, ako je hore uvedené,“ informoval náčelník Mestskej polície Viliam Pischko.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj