Rodičia zo Sásovej zúria. Deťom svojpomocne zriadili veselé ihrisko, mesto im ho odstránilo


Zo Sásovej zmizlo ihrisko s bazénnmi a hojdačkami

Foto: Rodičia zo Sásovej zúria. Deťom svojpomocne zriadili veselé ihrisko, mesto im ho odstránilo
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook

Obyvatelia a predovšetkým rodičia Banskej Bystrice z mestskej časti Sásová vytvorili pre deti miesto na hranie. Malým Sásovčanom poskytli bazény a rôzne druhy hojdačiek či trampolínu. Všetko však nedávno zmizlo. Obyvatelia sídliska sú na odcudzenie atrakcií nahnevaní. 

Na internete zdieľala Lucia, obyvateľka mestskej časti Sásová, nahnevaný príspevok, v ktorom opísala, čo sa pod miestnymi panelákmi stalo. „Som neskutočne sklamaná, akí zlí ľudia sa nájdu len preto, aby urobili ďalšie zlo okolo seba. Na ulici Krivánska oproti poliklinike bolo skvelé miesto, kde sa deti hrali,“ napísala rozhorčená na sociálnej sieti. „Našla sa milá osôbka, ktorá závidela deťom radosť, ktorú mali na pozemku pred panelákom, ktorý patrí mestu Banská Bystrica. Je smutné, že toto niekomu zavadzalo,“ doplnila. 

Galéria: 4 fotky

Pohoršení zostali aj ďalší občania „Bývam na Krivánskej chodím denne okolo, naozaj klobúk dolu, ako si to rodičia urobili a detičky spokojné, hanba tomu človeku,“ napísala v komentároch Elena. Sofia tvrdí, že ľudia sú zlí a dodáva, že to mali krásne. Anna zas poukazuje na to, že ihrisko slúžilo aj iným deťom a že bola šťastná, že svoje deti mala pod dohľadom. 

Odstránené bolo kvôli bezpečnosti

V komentároch pod Luciiným príspevkom sa vyjadril aj miestny poslanec, Martin Majling. Jeho vyjadrenie si vyžiadali miestni. „Určite je problém niečo takéto spravovať pred panelákom, ale určite vám rád zodpovie na tuto tému poslanec pán Martin Majling,“ napísala Katarína.


Majling im situáciu objasnil a vysvetlil, prečo bolo potrebné detské atrakcie odstrániť. Informácie získal od mesta Banská Bystrica a Záhradníckych a rekreačných služieb  (ZAaRES). Bazén na Krivánskej nebol totiž jediným v meste. Druhý sa nachádzal aj na ďalšom z mestských sídlisk. Osadené detské atrakcie na pozemku mesta spadajú aj pod mestskú zodpovednosť. Keďže hrozilo riziko zranenia sa a nebezpečenstva bez dozoru, mesto muselo bazény odstrániť.

Galéria: 4 fotky

„Viem, že bazény, ako i hojdačka a trampolína boli osadené v dobrom úmysle pre komunitu daných panelákov a vážime si všetkých obyvateľov, ktorí sa starajú o svoje okolie. Prvoradá je však bezpečnosť všetkých občanov a najmä detí. Určite by nikto nechcel prísť do situácie, že sa stane nešťastie, či už v bazéne, alebo na nevyhovujúcich hojdačkách, či trampolíne. Z tohto dôvodu bolo nariadené odstránenie týchto bazénov i nevyhovujúcej trampolíny a hojdačiek,“ uviedol Majling. 

Občania však tvrdia, že nikto by z úrazov nevinil mesto. „Bolo to na našu zodpovednosť a zodpovednosť rodičov/starých rodičov,“ reagovala Anna.





Zdroj: Facebook

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj