FOTO: Riskantná jazda v Banskej Bystrici. Vodič takmer spôsobil nehodu a ohrozil viaceré životy


FOTO: Nebezpečná jazda v Banskej Bystrici. Vodič takmer spôsobil nehodu

FOTO: Riskantná jazda v Banskej Bystrici. Vodič takmer spôsobil nehodu a ohrozil viaceré životy Foto: Facebook/Dušan D.

Cez víkend sa na internete objavili zábery, ktoré viacerých ľudí vystrašili a iných zase poriadne nahnevali. Je na nich zachytená bezohľadná jazda vodiča Octavie, ktorý ohrozil nielen seba, ale aj ďalších účastníkov cestnej premávky v Banskej Bystrici.

Autorom videa je Dušan, ktorý ho zdieľal vo facebookovej skupine týkajúcej sa dopravnej situácie v kraji. Videozáznam natočila kamera na jeho aute v blízkosti obchodného centra Terminal.


Neznámy vodič najskôr vo vyššej rýchlosti prešiel okolo Dušana a potom sa na poslednú chvíľu cez plnú čiaru natlačil pred iné vozidlo. Vďaka tomuto riskantnému manévru sa na niekoľko sekúnd ocitol v protismere. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Dušan dodal, že kvalita záznamu nie je dostatočná natoľko, aby na nej bolo možné rozoznať EČV uháňajúceho auta.


Zdroj: Dušan D.

Kritické komentáre

Pod príspevkom sa postupne začali pribúdať desiatky komentárov. Veľa ľudí označilo takúto jazdu za bezohľadnú, nebezpečnú či riskantnú. „Z videa jasne vidno, že predbiehal cez odbočovací pruh vysokou rýchlosťou, kde skoro nezvládol riadenie, prešiel cez dve plné čiary do protismeru a ledva to vyrovnal pri aute v protismere, ktoré išlo až v druhom protismernom pruhu,“ okomentoval video Róbert.

„Bolo to cez. Keby to nestihol, boli by rozbité dve autá,“ napísal Erik. Ďalšia skupina ľudí si myslí, že by vodičovi mali na istý čas vziať vodičský preukaz.

Podľa zákona možno za porušenie pravidiel cestnej premávky, v ktorých dôsledku vznikne dopravná nehoda, pri ktorej sa inému ublíži na zdraví alebo sa inému spôsobí škoda na majetku, uložiť pokutu od 150 do 800 eur a zákaz činnosti do troch rokov.

Niektoré nehody, ktoré vykazujú nižšiu nebezpečnosť pre spoločnosť, môžu byť riešené v blokovom konaní s pokutou do 650 eur. Ak je však dopravná nehoda trestným činom, vinník môže stráviť za mrežami až niekoľko rokov. Detailnejšie informácie si môžete pozrieť na stránke Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj