V Rimavskej Sobote zrušil predajňu známy obchodný reťazec. Pred zatvorením prebehol výpredaj


V Rimavskej Sobote zrušil predajňu známy obchodný reťazec

Foto: V Rimavskej Sobote zrušil predajňu známy obchodný reťazec. Pred zatvorením prebehol výpredaj Foto: Google Maps

Známy obchodný reťazec Okay zatvoril predajňu v Rimavskej Sobote, ktorá fungovala osem rokov. Informoval o tom oznamom na sociálnej sieti a aj priamo na pobočke: Predajňa Okay v Rimavskej Sobote je od 29.7.2024 zatvorená. Radi Vás obslúžime na ktorejkoľvek inej predajni v SR,“ uviedol reťazec s tým, že najbližšie sa nachádzajú v Brezne a Rožňave.

V rimavskosobotskej predajni bolo zamestnaných osem ľudí. Pred zatvorením prebehol výpredaj produktov za zľavnené ceny.


Nedávno sme informovali, že reťazec Okay údajne nie je v dobrej kondícii. Zmeniť to mal nový investor, o čom napísali české Hospodářské noviny. Spoločnosť patrí medzi tradičné značky na slovenskom a českom trhu, pričom funguje už vyše 30 rokov.


To, že sa spoločnosť ocitla vo vážnych problémoch, mal dokazovať jej znižujúci sa kreditný rámec, ale aj schopnosť tvoriť zisk a vyrovnávať svoje záväzky.

„Podľa informácií HN je Okay v prevádzkovej strate a v prvých mesiacoch tohto roku jeho obrat klesal približne o pätinu. Je to už zhruba rok a pol, keď naposledy mali jeho tržby rastúcu tendenciu,“ uviedli české HN. „Zároveň z trhu presakujú správy o tom, že firma má záväzky po splatnosti na nájomnom a aj voči niektorým dodávateľom, a poisťovne jej obmedzujú takzvaný kreditný rámec, teda objem peňazí, za ktoré si predajca môže objednávať tovar a brať ho na sklad.“

Vedenie spoločnosti Okay pre české HN v apríli uviedlo, že sa snaží nájsť nového investora. Zatiaľ sa nikde neobjavila informácia, že sa to podarilo.

Zdroj: Facebook/Okay.sk (Rimavská Sobota)

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Trnava
Bratislava
Trenčín
Nitra
Žilina
Košice
Bratislava
Trnava
Košice
Prešov
Nitra
Žilina
Prešov
Trenčín