VIDEO: Zvolenčanka zrazila seniorov na priechode, staršia žena skončila na zemi. Ako ich mohla nevidieť?


VIDEO: Zvolenčanka zrazila seniorov na priechode, ženu odhodilo na zem

Foto: VIDEO: Zvolenčanka zrazila seniorov na priechode, staršia žena skončila na zemi. Ako ich mohla nevidieť? Foto: Facebook

Na sociálnej sieti sa v pondelok objavilo video, na ktorom je jasne vidieť ako vodička zrazila dôchodkyňu na priechode. 

Po priechode pre chodcov kráčali dve ženy a jeden muž. Po tom, ako prvá žena prešla na druhú stranu cesty, vodička s vozidlom Volkwagen pokračovala v jazde. Zrazila tak staršieho muža a ženu, ktorá po náraze spadla na zem. 


Z videa sa javí, že vodička chodcov, ktorí cez cestu prechádzali, z nejakého dôvodu nevidela alebo zbadala neskoro. Náraz nebol vo veľkej rýchlosti, no pani odtlačilo vozidlo tak, že spadla na zem. 



Dôchodkyňu z cesty zdvihla okoloidúca pani. Šoférka z vozidla vystúpila, no keď sa zrazená žena postavila, sadla si späť do auta a z miesta pravdepodobne odišla. 

Čo robiť v podobnej situácii?

Podľa informácií Ministerstva vnútra Slovenskej republiky je účastník dopravnej nehody, čiže každá osoba, ktorá sa priamo aktívne alebo pasívne zúčastnila na dopravnej nehode, teda častokrát aj svedok, okolo idúce vozidlo, či chodec, povinný: 

  • nahlásiť dopravnú nehodu polícii,
  • poskytnúť zranenej osobe prvú pomoc podľa svojich možností a schopností a okamžite privolať záchrannú službu,
  • zostať na mieste dopravnej nehody až do príchodu polície alebo sa bezodkladne vrátiť po poskytnutí pomoci alebo nahlásení nehody.

„Ak bola spôsobená len škoda, napríklad na nákupe alebo oblečení, tak ide o škodovú udalosť, ktorú môžu zúčastnení vybaviť medzi sebou. Ak bolo spôsobene zranenie, tak ide o dopravnú nehodu a je potrebné privolať sanitku a políciu. Následne polícia zdokumentuje dopravnú nehodu a o vine rozhodné súd na základe znaleckého posudku poškodenie zdravotného stavu,“ uviedol dopravný analytik Jozef Drahovský. 

Pre viac informácií sme kontaktovali políciu. Správu budeme aktualizovať o ich vyjadrenia.




Zdroj: Facebook

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj