Vodič v Trnavej Hore zrazil dvoch cyklistov, príčinou malo byť oslepenie slnkom. Jeden skončil v nemocnici


Vodič v Trnavej Hore zrazil cyklistov, príčinou malo byť oslepenie slnkom

Foto: Vodič v Trnavej Hore zrazil dvoch cyklistov, príčinou malo byť oslepenie slnkom. Jeden skončil v nemocnici Foto: TV JOJ

Dvom cyklistom museli pomáhať hasiči a záchranári po tom, čo ich v Trnavej Hore zrazilo auto vychádzajúce z vedľajšej cesty. Vodič tvrdil, že ho oslepilo slnko a cyklistov si nevšimol.

31 a 38-roční kamaráti boli na bicykloch na výlete, keď do nich narazilo auto. Na mieste pomáhali zdravotníci aj hasiči.

Cyklisti išli po hlavnej ceste, keď 54-ročný vodič auta, vychádzajúci z vedľajšej cesty, mal dať športovcom prednosť. “Vodič nedal prednosť cyklistom na hlavnej ceste a došlo k zrážke,” uviedla pre tv joj Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Zrážka auta s cyklistami, Zdroj:  TV JOJ

38-ročný cyklista bol ošetrený na mieste, ale jeho 31-ročný kamarát utrpel zlomeninu kľúčnej kosti a bol prevezený do nemocnice v Žiari nad Hronom.

Úsek je často využívaný cyklistami, najmä počas víkendov, a vodiči by mali jazdiť opatrne. Alkohol u účastníkov nehody zistený nebol a nehoda je v štádiu objasňovania.



Zdroj: noviny.sk

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj