FOTO: Vodič si v Banskej Bystrici pomýlil chodník s cestou. Ľudia píšu, že by mal vrátiť vodičák


FOTO: Vodič si v Banskej Bystrici pomýlil chodník s cestou

FOTO: Vodič si v Banskej Bystrici pomýlil chodník s cestou. Ľudia píšu, že by mal vrátiť vodičák Foto: Dopravný servis Banskobystrický kraj

Cez víkend sa na internete objavila fotografia z Banskej Bystrice, ktorá rozvírila diskusiu v miestnej facebookovej skupine. Je na nej zachytené auto, ktorého vodič si evidentne pomýlil chodník s cestou. Kým ho niektorí obhajujú, iní zase tvrdia, že by mal za takúto jazdu vrátiť vodičský preukaz.

Zábery boli zachytené na Zvolenskej ceste vedľa čerpacej stanice. „Absolútne sa nečudujem, keď ten chodník od pumpy vyzerá ako cesta,“ zastal sa vodiča Juraj. Chodník nedávno zrekonštruovali a práve jeho nový povrch mohol vodiča pomýliť.


Takýto argument však niektorým ľuďom nestačí. V komentároch sa objavila fotografia, na ktorej je pohľad z výšky na výjazd z čerpacej stanice. Z nej vyplýva, že v dopravnom značení chyba nie je. „Na drone to, samozrejme, vyzerá prehľadnejšie,“ okomentoval ju Juraj.


Zdroj: Google Maps

Kritikou nešetril Gabriel: „Tak to len úplný re**rd si pomýli chodník s cestou, keď naňho nadväzuje ešte aj prechod pre chodcov.“ Pridal sa k nemu aj Tomáš: „Za toto by ten vodičák mal dobrovoľne vrátiť. Totálne slepý musí byť niekto, kto odbočí z pruhu cez prechod na chodník, ešte aj dokonca pre slepých označený.“ Dodal, že vodičský preukaz by mal ísť vrátiť aj ten, kto tohto vodiča obhajuje.

„Isto len pokračoval ďalej z nového mosta,“ myslí si Jozef. „To muselo byť prekvapenie, keď zistil, že chodník končí,“ napísala ironicky Petra. „To nevymyslíš,“ dodal Eduard.

Za ohrozenie chodcov na chodníku, pri odbočovaní, pri vchádzaní na cestu a pri otáčaní alebo pri cúvaní môžete podľa zákona dostať blokovú pokutu až vo výške 150 eur.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj