Nahnevaní Bystričania spisujú petíciu pre plážové kúpalisko. Aktuálny nájomca si tento areál nezaslúži, píšu


Nahnevaní Bystričania spisujú petíciu pre plážové kúpalisko

Foto: Nahnevaní Bystričania spisujú petíciu pre plážové kúpalisko. Aktuálny nájomca si tento areál nezaslúži,  píšu
Galéria: 9 fotiek
Foto: Facebook

Sťažnosti na plážové kúpalisko v Banskej Bystrici sa postupne zbierajú. Nedávno sme vás informovali o zlom stave atrakcií pre deti a návrhy na kontrolu od mesta sú už odoslané. Zastaviť prevádzku kúpaliska a zmeniť majiteľa chcú aj občania. Práve kvôli tomu podávajú petíciu. 

“Ako znepokojené a nahnevané občianky sme spustili petíciu, ktorá pošle odkaz primátorovi a aj nájomcovi nášho plážového kúpaliska. Aktuálny nájomca si tento areál nezaslúži, nestará sa oň, necháva ho chátrať, jeho stav je zúfalý!”, spustila akciu na sociálnej sieti Meggie, Banskobystričanka, ktorá s ďalšími ženami stojí za vznikom petície. 

Tá je odpoveďou na diskusiu, ktorú minulý týždeň rozvírili fotografie pani Natálie. Bystričanka na plážové kúpalisko zavítala po niekoľkých rokoch, no zhrozená po zlej skúsenosti, sa na miesto už nevráti. Podobné skúsenosti majú aj ďalší návštevníci aquaparku. 

Galéria: 9 fotiek

V petícii sú za hlavné problémy uvedené dlhodobé problémy, medzi ktoré patrí nedostatočná údržba a čistota, s častými sťažnosťami na špinavú vodu a nedôstojné hygienické podmienky. Bezpečnosť v areáli je ohrozená kvôli zlej kvalite hracích prvkov pre deti a samotných bazénov, čo predstavuje riziko pre zdravie návštevníkov. Zanedbanie investícií do infraštruktúry a absencia modernizácií vedú k zhoršeniu stavu kúpaliska. 

S petíciou mnohí súhlasia „Ďakujeme, že ste to rozbehli, neslúži to občanom ako by mohlo a malo, treba konať,“ napísala Jana. Pridali aj ďalší, ktorí petíciu priamo podpísali. Iní sa, že petícia opäť skončí v koši. 


Mesto si stav preverí

Fotografie nebezpečných atrakcií redakcia Bytricaku minulý týždeň poslala aj do kancelárie primátora mesta. Hovorkyňa Banskej Bystrice, Zdenka Marhefková nás informovala, že na základe našich podnetov podalo mesto žiadosti na kontrolu mestského kúpaliska.

Galéria: 9 fotiek

Mesto sa obrátilo na Regionálny úrad verejného zdravotníctva a na banskobystrický Inšpektorát práce. Ich úlohou bude skontrolovať stav vody z bazénov, stav sociálnych zariadení a rovnako skontrolujú aj stav detských vodných atrakcií.

„Oslovili sme Regionálny úrad verejného zdravotníctva so žiadosťou o vykonanie kontroly vzoriek vody z bazénov, ako aj stav sociálnych zariadení. Zároveň sme sa obrátili na banskobystrický Inšpektorát práce, ktorý sme požiadali o kontrolu prevádzky herných prvkov, šmýkačiek, nafukovacích vodných atrakcií a pod., pretože z pohľadu bezpečnosti môžu predstavovať riziko poškodenia zdravia návštevníkov kúpaliska. Aktuálne čakáme na závery vykonaných šetrení,“ uviedla Marhefková.

Kontaktovali sme mesto, aby sme zistili, či už kontroly na pôde plážového kúpaliska prebehli alebo sa na ne stále čaká. Správu budeme aktualizovať. Cez osobitný kontaktný portál Aqualand Banská Bystrica sme oslovili aj personál plážového kúpaliska, odpoveď sme zatiaľ nedostali. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu




Zdroj: Facebook, bystricak.sk

Nitra
Trenčín
Košice
Košice
Trnava
Nitra
Bratislava
Trenčín
Prešov
Prešov
Trnava
Bratislava
Žilina
Žilina