FOTO: V Žiari nad Hronom sa rekonštruuje podchod na Ulici SNP. Už doň nebude zatekať


Žiar nad Hronom rekonštruuje podchod na Ulici SNP. Už doň nebude zatekať

FOTO: V Žiari nad Hronom sa rekonštruuje podchod na Ulici SNP. Už doň nebude zatekať Foto: Facebook/Mesto Žiar nad Hronom

Podchod na Ulici SNP v Žiari nad Hronom, ktorý spája centrum mesta s Daňovým úradom a predstavuje jedinú možnosť prechodu chodcov popod rušnú cestu, sa dočkal opravy.

„I keď ide o majetok mesta, vedenie sa nakoniec dohodlo s firmou, ktorá nedávno rekonštruovala cestu a teda aj vrchnú časť podchodu, na tom, že opraví celý podchod a zaizoluje ho, aby doň z bočných stien nepretekala voda,“ uviedlo mesto na svojom webe.


Hovorca firmy SSC Lukáš Trepáč objasnil, že hlavný problém tkvie v zastaraných šachtách a kanáloch, ktoré sú v správe mesta a ktoré mesto nerekonštruovalo.


Tieto elementy nie sú adekvátne zaizolované, čo umožňuje vode prenikať dovnútra podchodu. SSC následne vykonala záplavovú skúšku, ktorou presne identifikovala miesta, kadiaľ voda zateká.

Mesto a SSC sa dohodli, že firma zabezpečí kompletnú opravu podchodu na vlastné náklady. Pre mesto to znamená, že nebude musieť financovať opravy z vlastného rozpočtu. Súčasťou opráv bude aj renovácia bočných stien podchodu, aby sa zabránilo ďalšiemu zatekaniu.

Vedúci kancelárie primátora Martin Baláž prisľúbil, že opravy budú vykonané dôkladne, aby podchod opäť slúžil bezpečne a spoľahlivo pre všetkých obyvateľov.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj