FOTO: Podchod po búrke vo Zvolene je vyčistený. Ako pokračujú opravy škôd z ničivej búrky?


FOTO: Ako sa darí opraviť škody po búrke vo Zvolene?

FOTO: Podchod po búrke vo Zvolene je vyčistený. Ako pokračujú opravy škôd z ničivej búrky?
Galéria: 12 fotiek
Foto: Facebook

Nedávno zasiahla Zvolen intenzívna a ničivá búrka. Zanechala za sebou spúšť, popadané stromy, zničené a zaplavené ulice. Mesto sa snaží čo najskôr eliminovať čo najviac napáchaných škôd. 

Na sociálnych sieťach sa šírili fotografie občanov, ktoré zachytávali spúšť spôsobenú ničivou búrkou. Obyvatelia zaznamenali škody po celom meste. 


Podnety od Zvolenčanov

Vedenie Zvolena sa snaží sa spracovať škody čo najskôr. Občania sa na mesto odvolávali a dopytovali sa, kedy sa budú riešiť škody pri ich bydlisku. 

„Dobrý deň, rada by som sa opýtala na otázku, či sa kompetentní ľudia z mesta Zvolen budú zaoberať aj inými škodami, ktoré napáchala minulotýždňová silná búrka. Nakoľko dosť ľuďmi využívaný podchod vedúci popod najviac frekventovanú cestu smerom k záhradkárskej oblasti je v katastrofálnom stave, človek ak chce prejsť sa musí brodiť nánosmi bahna. Alebo to ostáva len na nás občanoch, aby sme si to odpratali svojpomocne?“ pýtala sa pani Emília na sociálnej sieti.  


Na jej otázku reagoval primátor Zvolena Vladimír Maňka. „Dodávateľ, ktorý má na takéto čistenie technológiu, nastúpi zajtra - v utorok,“ napísal minulý týždeň.

Galéria: 12 fotiek

„Po záplavách museli zamestnanci mesta riešiť okrem odstraňovania vyvrátených stromov, veľké množstvo problémov. Nemohli byť všade. Podchod patrí Slovenskej správe ciest. V piatok sme to chceli dať vyčistiť, ale náš dodávateľ na to nemal techniku,“ vyjadril sa Maňka na komentáre od Zvolenčanov, ktorí by si najradšej pomohli svojpomocne. „Za našich čias si ľudia zobrali lopaty a vyriešili to,“ napísal jeden zo Zvolenčanov. 



Mesto je už skoro upratané

„Čo najskôr sme vyčistili aspoň časť, aby bolo možné dostať sa na druhú stranu frekventovanej štvorprúdovej cesty. Dnes bolo dokončené čistenie mechanizmami, obyvatelia ho tak môžu opäť naplno využívať,“ vyjadril sa primátor k poriadenému podchodu, ktorý bol z dôvodu intenzívnej búrky zaplavený. 

Príspevok primátora Zvolena

Búrka zničila množstvo stromov v meste, ktoré podľa slov primátora boli odstránené do niekoľkých dní. Na miestach pomáhali hasiči a pracovníci strediska komunálnych služieb. Pomocnú ruku poskytli aj miestni dobrovoľní hasiči. Zničené boli aj mlatové chodníky v parku na Zlatom Potoku. Všetky boli podmyté vodou, ktorá vytvorila hlboké brázdy. Opravy parku Jozefa Dekreta Matejovie sú v procese. 

Galéria: 12 fotiek
 

„Rozsah škôd je veľký, pristupujeme k uplatneniu poistnej udalosti a zároveň pripravujeme nové opatrenia. Ide o kombináciu zadržania vody v teréne a odvedenia z miest, kde sa jej nazbiera priveľa. Pochopiteľne upravíme a na viacerých miestach spevníme mlatové chodníky,“ vyjadril sa Maňka.






Zdroj: Facebook

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj