Už nemusíte nosiť vlastnú, pod vyhliadkovou vežou v Brezne bola zriadená nabíjacia stanica pre E-bicykle


Foto: Už nemusíte nosiť vlastnú, pod vyhliadkovou vežou v Brezne bola zriadená nabíjacia stanica pre E-bicykle Foto: brezno.sk

Milovníci elektrocyklistiky môžu teraz načerpať energiu pre seba aj svoje bicykle v novootvorenom bufete na Banisku, kde bola minulý týždeň sprevádzkovaná multifunkčná nabíjacia stanica pre e-bicykle.

Pre návštevníkov, ktorí majú záujem o panoramatické výhľady, je v Brezne dostupná vyhliadková veža, ktorá ponúka úžasný pohľad na okolitú prírodu. Táto veža je ideálnym cieľom pre pešiu turistiku či cyklistické výlety, pričom samotný výstup na vežu je odmenený nádhernými výhľadmi.

Vylepšená Rekreačno-Oddychová Zóna nad Breznom

Nová stanica obohacuje vyhľadávanú rekreačno-oddychovú oblasť nad Breznom, ktorá je teraz ešte prívetivejšia pre majiteľov elektrobicyklov. Tí často nechcú nosiť so sebou ťažké nabíjačky, a preto určite ocenia možnosť dobitia batérií priamo na mieste svojej zastávky.

Technické služby Brezno nainštalovali nabíjaciu stanicu v blízkosti bufetu v ústí doliny Lazná na Banisku, ktorá je aj východiskovým bodom pre výstup na vyhliadkovú vežu v Brezne a Dedečkovu chatu.

Všestranná Stanica pre E-bikerov

Nabíjací panel tejto stanice je vybavený tromi typmi koncoviek na nabíjacie akumulátory a štyrmi zásuvkami pre tých, ktorí nosia vlastnú nabíjačku.


 „Vďaka vstavaným konektorom na rôzne značky bicyklov sa môžu priamo nabíjať tri bicykle, ale je možné pripojiť aj vlastnú nabíjačku na zásuvku s napätím 230 V. Súčasťou nabíjacieho panelu je zabudovaný kompresor na prípadné dofúkanie kolies a jednoduché príslušenstvo na opravu bicykla,“ informoval riaditeľ Technických služieb Brezno Lukáš Jeremiáš.






Zdroj: brezno.sk