Brezňania, poškodila vám dom silná búrka? Teraz môžete požiadať o dotáciu na jeho opravu


Brezňania môžu žiadať o dotácie na opravy poškodených domov

Foto: Brezňania, poškodila vám dom silná búrka? Teraz môžete požiadať o dotáciu na jeho opravu Foto: pixabay.com

Mesto Brezno informuje o možnosti poskytnutia finančnej pomoci pre tých, ktorých majetok bol poškodený nedávnou búrkou.

O dotáciu na opravu nehnuteľností môžu požiadať Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Detailné informácie poskytne aj miestny Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Brezne.

Dňa 8. júla zasiahla Brezno a jeho okolie silná búrka, ktorá spôsobila značné škody. Primátor Brezna, Tomáš Abel, absolvoval rokovania na viacerých ministerstvách, aby zaistil pomoc pre postihnutých obyvateľov.

Generálna riaditeľka Ústredia práce, Ildikó Polačeková, potvrdila, že majitelia nehnuteľností určených na trvalé bývanie môžu žiadať o finančnú náhradu na opravu škôd. Dotácie nie sú určené na neobytné budovy, ako napríklad garáže, hospodárske budovy, či záhrady. 


Postup a Podmienky Žiadania o Dotáciu

Fyzické aj právnické osoby môžu požiadať o dotáciu na podporu humanitárnej pomoci. Žiadosti pre fyzické osoby sú limitované na maximálne 1 500 eur, zatiaľ čo právnické osoby môžu získať až 15 000 eur.

Vzor žiadosti a potrebné informácie nájdete na oficiálnej stránke Ministerstva práce. Vyplnené žiadosti je potrebné zaslať poštou na adresu ministerstva v Bratislave

Bližšie informácie a pomoc pri podávaní žiadostí poskytne Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Brezne.



Zdroj: brezno.sk

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj