Motorkári chceli obísť vstupné, na Teplom Vrchu takmer zrazili strážnika. Je to hanba pre všetkých, píše ich komunita


Foto: Motorkári chceli obísť vstupné, na Teplom Vrchu takmer zrazili strážnika. Je to hanba pre všetkých, píše ich komunita Foto: Facebook/ Motorkári Slovensko/ R. O.

Spoločenské pravidlá platia pre každého a výnimkou nie sú ani motorkári. Dvaja jazdci na motorkách z okolia Košíc si však myslia opak. Po využití služieb v rekreačnej oblasti Teplý Vrch neďaleko Rimavskej Soboty sa rozhodli, že celodennú zábavku si užijú bez platenia. Pri pokuse o útek, ktorí mal obom motorkárom ušetriť 10 eur, takmer zrazili strážnika.

„Dnes sa odohrala nepríjemná udalosť, ktorá vrhá zlý tieň na komunitu motorkárov. Dvaja neseriózni jazdci, ktorí zjavne viac dbajú na svoj imidž než na česť a slušnosť, sa dnes vyhli zaplateniu vstupného a ušli,“ napísal k zverejneným fotografiám Roman, podľa ktorého je takéto správanie hanbou skutočných motorkárov. 

„Títo ‘frajeri’, ktorí majú dosť peňazí na drahý benzín, motorku a kombinézu, no nemajú na to, aby zaplatili desať eur za vstup, ukázali, akí sú v skutočnosti chudáci. Nielenže sa chceli predviesť, ale ešte aj takmer zrazili strážnika, ktorý ich chcel zastaviť,“ dokreslil situáciu.



Dnes je arogancia životný štýl, odkázali zodpovední motorkári

Spokojní s konaním týchto motorkárov neboli ani členovia komunity. „ Jazdím rád, veľa a pre potešenie, aj v práci dokážem motorku využiť. (...) Včera som išiel po dedinkách po Kopaniciach, cesta žiadna, priestor žiaden. Idem si na pohodu 40-50, v dedinke kde aj to bolo dosť a odzadu traja pretekári preletia. Čo potom chcete od ľudí, čo nadávajú na motorkárov. Stretám sa s tým denne,“ napísal na margo svojej komunity jeden z diskutérov. „A nie len pri motorkách a motorkároch. Dnes je arogancia v podstate životný štýl a nesie svoje ovocie. Ale nestresujte, bude aj horšie, príde čas a ono sa to cez sito pretrasie,“ dodal.Našli

Našli sa však aj opačné názory. „Na celom svete nikde neplatí motorka za státie, až na chudákov, čo 1 euro vezmú. A ty chceš rovno 10. Chudák si ty, že pýtaš vstup za motorku.(...) Očividne tebe chýba 10 eur do doplnenia peňaženky,“ odkázal jeden z motorkárov majiteľovi poškodeného komplexu. „Keď sa im to tam nepáči, nemali tam chodiť. Vstupné platia všetci, tak prečo by nemali oni? Podnikanie nie je charita,“ napísal ďalší z komentujúcich na margo jeho obhajoby. 

S otázkami, ako závažný je priestupok, ktorého sa motorkári dopustili, sme sa obrátili aj na políciu. Správu o ich vyjadrenie doplníme.