FOTO: Penziónu Turista z relácie Na nože pomáhal aj český kuchár Zdeněk Pohlreich. Ako sa im darí dnes?


Penziónu Turista z relácie Na nože pomáhal aj český kuchár Zdeněk Pohlreich

FOTO: Penziónu Turista z relácie Na nože pomáhal aj český kuchár Zdeněk Pohlreich. Ako sa im darí dnes?
Foto: Facebook | Zobraziť galériu

Penzión Turista pri Banskej Štiavnici zdolával viaceré prekážky. Otvorili pred obdobím korona vírusu, po prvom otvorení vyhoreli. Na pomoc si napokon privolali slovenského šéfkuchára Martina Nováka. Zapojili sa tak do známej slovenskej šou Na nože. 

Kulinárska šou, ktorá pomáha reštauráciám vzrásť a rozbehnúť prevádzku Penziónu Turista im, zdá sa, priniesla úspech. Penzión navštívil aj Zdeněk Pohlreich, český šéfkuchár známy z českej verzie šou Na Nože!

Príbeh penziónu

Penzión Turista nemal vydláždenú jednoduchú cestu k úspechu. Rodina našla opustenú budovu, ktorú sa snažila počas štyroch rokov zveľadiť. Po tom ako bol penzión pripravený na otváranie zasiahla krajinu pandémia Korona vírusu. 

Penzión niekoľko mesiacov čakal na to, kedy budú môcť privítať svojich prvých návštevníkov. Prví turisti prišli, no penzión zastihlo ďalšie nešťastie. Z krbu sa im zapálila strecha a penzión vyhorel.

Galéria: 5 fotiek

Podniku prišiel pomôcť slovenský šéfkuchár, ktorého sprevádzal štáb relácie Na nože. „Sledovali sme reláciu ,,Na Nože”. Samotný formát a to ako to prebiehalo nás veľmi zaujalo. V čase, keď sme sa prihlásili začínala pomaličky sezóna, ktorá musíme zvýrazniť, bola naozaj pomalá. Ľudia iba cez víkend, a len kedy vtedy. Nič pravidelné. Parkovisko plné, ale akosi ľudia automaticky prešli k jazeru a neregistrovali nás. Vtedy nám napadlo sa prihlásiť. Zviditeľniť sa. Vedeli sme, že kuchyňu máme výbornú a máme čo komu ponúknuť, len nám chýbali zákazníci,“ Alena Zúbeková z penziónu Turista opísala zlomový moment, kedy sa s penziónom rozhodli prihlásiť do relácie . 

Galéria: 5 fotiek

Na nože

Keď do penziónu prišiel Martin Novák, penzión bol prázdny a jedlo nebolo také, za akým by sa návštevník vrátil. Halušky, národné jedlo krajiny, boli podľa Nováka znehodnotením tradície. 

Kuchár Tomáš, ktorý pre penzión varí, bol samoukom a obracať sa v kuchyni sa naučil vďaka videám iných kuchárov. „To, čo robíte a ako to robíte je amatérske,“ vyjadril sa v relácií Novák. 

Tím penziónu je súdržný a po celé roky ich podržali rodinné vzťahy. Pomocnú ruku prišiel v relácii poskytnúť aj  Zdeněk Pohlreich. Ten bol pre Tomáša veľkou inšpiráciou, a nečakaná návšteva bola pre tím prínosom. 

Po odvysielaní sme si uvedomili, že stale máme na čom pracovať a každý jeden z nás vie do podniku niečo dať a posunúť ho ďalej .  Uvedomili sme si, že to všetko robíme pre nás a musíme spolu držať. Sme jeden tím - jedna rodina. 

Galéria: 5 fotiek

„Máme vynovený jedálny lístok - ktorý už nie je len tak na papieriku. Samozrejme jedlá, ktoré priniesol Martin sú našou stálou ponukou, ale pridali sme aj niečo naše, obľúbené medzi zákazníkmi. Vynovili sme ponuku aj v bare - oslovil nás nový dodávateľ na pivo, pracujeme s výberovou kávou a pridali sme aj limonády. Snažíme sa stále niečo nové ponúknuť,“ Zúbeková vystihla, aké novinky aktuálne zákazníkovi poskytujú.

Určite je to kvalitné, poctivé, chutné jedlo, kvôli ktorému sa nám zákazníci budú vracať. Začali sme viacej fungovať na sociálnych sieťach a pridávať pravidelný obsah aj tam, nech ľudia vidia, čo ponúkame. 





Zdroj: Facebook, markiza.sk, voyo, a ďalšie

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie v Banskobystrickom kraji