FOTO: Mesto Banská Bystrica reaguje na vulgárnu kritiku na internete. O aký problém išlo?


FOTO: Mesto Banská Bystrica reaguje na vulgárnu kritiku na internete

FOTO: Mesto Banská Bystrica reaguje na vulgárnu kritiku na internete. O aký problém išlo? Foto: banskabystrica.sk

Minulý týždeň bol v jednej z facebookových skupín uverejnený vulgárny príspevok na adresu mesta Banská Bystrica a jeho zamestnancov. Týkal sa prác na Limbovej ulici, ktoré však ešte neboli ukončené.

Autorom príspevku bol Matej, ktorý okrem vulgarizmu napísal: „To ukončenie ktorý inžinier schválil? Nerozumiem, prečo ste nepotiahli parkovanie ešte o jedno miesto ďalej po prechod, chodník by bol aj tak dosť široký.“


Ľudia sa v komentároch rozdelili na dve skupiny. V prvej boli tí, ktorí s ním súhlasili. Druhá skupina vyzývala k slušnej debate. Zároveň Matejovi odkazovala, nech najskôr počká na finálny výsledok a až potom môže kritizuje.


„Nebolo by jednoduchšie miesto tejto vulgárnej reakcie si počkať na ukončenie prác? Alebo sa slušne spýtať ako to bude vyzerať vo finále? Potom by ste zistili, že obrubník bude ukončený skôr a v tomto priestore bude vytvorený kvetinový záhon so živým plotom, lebo to sídlisko nemôže byť zaasfaltované a vydláždené úplne celé. Žiadny chodník k základnej škole sa nebude zužovať ani rušiť, ale bude slúžiť ako bezpečný priestor pre deti. Ďalšie parkovacie miesta vytvoríme v inej časti ulice a nie pred školou,“ zareagoval Jakub.

Reakcia mesta

Mesto v úvode priblížilo, že s plánovaným zavedením troch nových rezidentských zón v Podlaviciach, na Uhlisku, Severnej a Bakossovej ulici pracuje počas leta aj na rôznych stavebno-technických opatreniach, ktoré majú zlegalizovať parkovanie v jednotlivých zaregulovaných lokalitách.

„Aj napriek tomu, že príspevok obsahoval vulgarizmy, administrátori skupiny ho ponechali aktívny, vďaka čomu vzbudil ďalšie negatívne emócie. Dnes je projekt osadenia zatrávňovacích panelov v Podlaviciach dokončený a zamestnanci ZAaRES-u sa postarali aj o plánované sadové úpravy,“ informovalo mesto.

Dodalo, že v tomto týždni pokračuje s prácami v druhej časti Limbovej ulice, kde vznikne 18 legálnych parkovacích miest. „Následne sa presunieme na Povstaleckú ulicu k predajni potravín. Porovnajte si, prosím, kritizovaný stav na prvej fotografii a finálny výsledok,“ vyzvalo ľudí.

Zdroj: banskabystrica.sk



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj