Kalamitu v Brezne budú odstraňovať niekoľko týždňov. Pripravte sa na dopravné obmedzenia


Kalamitu v Brezne budú odstraňovať niekoľko týždňov

Foto: Kalamitu v Brezne budú odstraňovať niekoľko týždňov. Pripravte sa na dopravné obmedzenia Foto: pixabay.com

Minulotýždňová kalamita spôsobila v Brezne a jeho okolí rozsiahle škody. Búrka spôsobila pád stromov na vozovku. Spúšť budú odstraňovať niekoľko týždňov. 

Intenzívne búrka zasiahla aj horský priechod Vagnár. Martina Straková, hovorkyňa Banskobystrickej regionálnej správy ciest pre stvr.sk uviedla, že horský priechod časť Zadné Halmy - Mýto bod Ďumbierom je prejazdný. 

Ničivá búrka mala poškodiť zvodidlá ciest. Vozovka poškodená nebola. O škody po búrke sa starajú lesní robotníci pomocou ťažkých mechanizmov. Priechod je prejazdný, no doprava je na úseku čiastočne obmedzená. 

Škody sa po búrkach budú odstraňovať niekoľko týždňov / Zdroj: stvr.sk

Premávka je regulovaná

„Aktuálne regulujeme premávku našimi pracovníkmi. V ľavom pruhu púšťajú striedavo raz z hornej strany autá a raz z dolnej, aby sa netvorili nejaké rozsiahle kolóny,“ uviedol pre stvr.sk Martin Kohút, technik Lesov mesta Brezno.

Tomáš Abel, primátor mesta Brezno pre stvr.sk uviedol, že premávka bude obmedzená len na určitý čas. Snažia sa totiž o to, aby bola doprava čo najviac plynulá.  Jazda vodičov na danom úseku je regulovaná medzi piatou hodinou ráno a štvrtou hodinou poobede. 

Podľa informácií malo na danom úseku spadnúť osem až desať kubíkov dreva. Spracovanie takéhoto množstva bude trvať niekoľko týždňov.



Zdroj: stvr.sk