Chodník v Sásovej na zastávke je nebezpečný. Človek aby s metlou chodil, hnevajú sa obyvatelia. Aké plány má mesto?


Chodník v Sásovej na zastávke je nebezpečný, obyvatelia sa hnevajú

Foto: Chodník v Sásovej na zastávke je nebezpečný. Človek aby s metlou chodil, hnevajú sa obyvatelia. Aké plány má mesto? Foto: pixabay.com

Autobusová zastávka na Rudohorskej ulici je pre občanov nebezpečná a to nie len v zimných mesiacoch. Okolie mestskej časti Banskej Bystrice je neudržiavané, obyvatelia sú zúfalí

Na sociálnej sieti sa objavil príspevok od pani Ľubice, ktorá upozorňuje na problém na sásovskej, autobusovej zastávke. Zastávka Rudohorská stred… Nekonečný príbeh,“ uviedla v príspevku. 

V komentároch pod príspevkom sa rozvírila medzi obyvateľmi sídliska debata. Spomenuli niekoľko problémov, ktoré by sa podľa nich mali v okolí riešiť.  

Sásovčanom neupravená cesta a okolie zastávky komplikuje cestu na autobus a je pre nich nebezpečná. „Minulý týždeň som sa na tom štrku šmykla a teda som zostala na zemi. Mali by s tým kompetentní niečo robiť, kým si tam naozaj niekto neublíži,“ napísala Katarína, ktorá mala na mieste osobnú nepríjemnú skúsenosť

Aktuálny stav chodníka je zabezpečený pokrývkou štrku. Kamienky, ktoré sú v okolí vysypané sa prenášajú obuvou aj na samotný chodník. Keďže je miesto zastávky vo výraznom sklone, stáva sa štrk pre obyvateľov nebezpečným a hrozí im pošmyknutie. 

Chodník je posiaty štrkom

„Človek, aby s metlou chodil a sám si zametal,“ reagovala na šmykľavý kamienkový povrch Katarína. „Akurát mi tam syn spadol a skoro na hlavu. To s tým štrkom nie je normálne,“ vyjadrila sa k stavu chodníka Sásovčanka. 


V komentároch sa vyjadril aj Martin Turčan, poslanec za Sásovú a Rudlovú. Reagoval, že sa pokúsi podnet obyvateľov vyriešiť. Tí sa už ale s niekoľkonásobným riešením stretli, no neviedlo to k náprave. „Ja naozaj dúfam, že to konečne vyriešite, pretože je to takto už veľmi dlho a je to vážne nebezpečné,“ odpovedala  Turčanovi Tatiana. 

K problému s cestou pri zastávke Sásovčania pridávajú aj ďalšie nedokončené alebo neopravené chodníky, či schodiská. 

„Ja som koncom novembra padla na Starohorskej otočke na schodoch, ktoré idú dole na zastávku, mesto mi odpísalo, že už ich budú tento rok opravovať,opísala negatívnu skúsenosť Andrea, niekoľko metrov ďalej od spomínanej zastávky. Údajne jej mala z mesta prísť odpoveď s takou informáciou, že sú schody zatiaľ schodné alebo si má pani zvoliť na zastávku inú cestu. 

Rekonštrukcie a cyklotrasy na sídlisku

Mesto uviedlo, že spomínaný chodník bude súčasťou pripravovanej cyklotrasy, ktorá bude viesť sídliskom. Do projektu bude pripojená ulica Tatranská, Starohorská, Sitnianska a Rudohorská. 

„Vybrané existujúce chodníky v týchto lokalitách budú po rekonštrukcii plniť funkciu spoločnej cestičky pre chodcov a cyklistov. Niektoré sa rozšíria a všetky prejdú komplexnou rekonštrukciou,“ informovala nás hovorkyňa primátora mesta, Zdenka Marhefková.

Cyklotrasy nie sú jediným projektom, ktorý je v mestskej časti plánovaný. „Riešiť sa budú aj napojenia k bytovým domom, bezbariérové úpravy, osvetlenie a mobiliár, ako sú smetné koše a lavičky. Pôjde o najväčšiu jednorazovú opravu chodníkov v Sásovej od vzniku sídliska. V najbližšej dobe bude vyhlásené  verejné obstarávanie na zhotoviteľa, ktorý sa postará o realizáciu projektu,“ doplnila Marhefková. 

Na zhotovenie výstavby cyklistickej trasy získala samospráva 1,3 milióna eur.



Zdroj: Facebook

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj