Obyvatelia Starých Hôr sú už týždeň bez vody. Aké riešenie našla obec?


Obyvatelia Starých Hôr sú už týždeň bez vody. Aký je problém?

Foto: Obyvatelia Starých Hôr sú už týždeň bez vody. Aké riešenie našla obec? Foto: google.com/maps

Obyvatelia niekoľkých domov časti Dolný Jelenec, ktorá patrí pod Obec Staré Hory, používali vodu nevedomky načierno. Prístup k vode im tak bol odstavený. Hrozilo im, že situácia bude trvalá

Obyvatelia obce využívajú podľa STVR ako zdroj vody už vyše 60 rokov miestnu jaskyňu. Vlastníkom tohto doplnkového zdroju vody je Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť (StVPS). 

Od vody bolo odpojených šesť domácností, ktoré vodu používali len na základe ústnej dohody. Dotknutí obyvatelia nemali so Slovenskou vodárenskou spoločnosťou uzavretú zmluvu, a tak boli bez upozornenia odpojení.


Ilustračný obrázok, Zdroj: freepic.com

Podľa slov primátora obce Mariána Gajdoša, nie je možné napojiť domy na obecný vodovod. „Ten kapacitne nestačí a už teraz je v takomto stave, že to nie je možné prepojiť,“ vysvetlil Gajdoš

Občanom tak hrozilo, že zostanú bez vody natrvalo, pokým si nezabezpečia vlastné studne. 

Obec a Slovenská vodárenská spoločnosť vzhľadom k okolnostiam dospela k riešeniu. „Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť (StVPS) umožní znovu pripojením dotknutých obyvateľov Dolného Jelenca, dostupnosť využitia surovej vody, ktorá však nie je vhodná na hygienické a pitné účely,“ uviedla pre stvr.sk Slavomíra Vogelová, riaditeľka marketingu a komunikácie, StVPS, a. s.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Zdroj: spravy.stvr.sk