ONLINE: Na Pohode sa zranilo 29 ľudí, jedna žena mala vážne zranenie bedrového kĺbu. Previezli ich do nemocníc


Festival ukončila búrka, lietali stany, veci aj kovové tyče

Foto: ONLINE: Na Pohode sa zranilo 29 ľudí, jedna žena mala vážne zranenie bedrového kĺbu. Previezli ich do nemocníc
Galéria: 5 fotiek
Foto: Redakcia

Situáciu sledujeme ONLINE

sobota 13. júla o 9:45

Na festivale sa zranilo 29 ľudí vo veku 19 až 49 rokov, z toho boli dvaja cudzinci. Následne štrnásť z nich záchranári transportovali do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici. Podľa záchranárov išlo prevažne o úrazy hlavy, pomliaždeniny horných a dolných končatín. Jedna žena utrpela zranenie bedrového kĺbu.


Na mieste zasahovali aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Trenčína a Nového Mesta nad Váhom. Pri zásahu pomáhalo trinásť príslušníkov HaZZ s piatimi kusmi hasičskej techniky a 17 členov Dobrovoľných hasičských zborov obcí Soblahov a Opatovce so štyrmi kusmi hasičskej techniky.

„Okrem prehľadávania spadnutých konštrukcií, pomáhali hasiči aj pri ošetrovaní osôb v SAHZS, tri zranené osoby boli odvezené do nemocnice,“ informujú záchranári na sociálnej sieti.


23:42

Viaceré zložky polície KR PZ v Trenčíne sú na letisku v Trenčíne a na cestách v jeho okolí. Po páde stanu okamžite začali pomáhať osobám nachádzajúcim sa pod spadnutým stanom a v jeho okolí. Zranených hľadali aj pomocou služobného psa a dron s termokamerou.

Policajné hliadky riadia a usmerňujú dopravu na cestách v okolí festivalu. Na mieste je už aj vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne. Bude vykonaná obhliadka miesta činu a ďalšie prvotné neodkladné a neopakovateľné procesné úkony.


V súvislosti s touto udalosťou polícia začne trestné stíhanie vo veci trestného činu Všeobecné ohrozenie.

23:27

Návštevníci a návštevníčky, ktorí sa zdržiavajú v srdci areálu, by mali na pokyn organizátora túto časť opustiť, presunúť sa do stanových mestečiek alebo do evakuačného centra, ktoré zriadili v mestskej športovej hale na Sihoti. K hale premáva už v týchto chvíľach kyvadlová doprava. V hale je zabezpečený základný servis.

Keď si chcete overiť informácie o situácii, volajte na krízovú infolinku 421 800 500 090.

23:25

Na základe informácií od záchranných zložiek, ktoré má organizátor festivalu k dispozícii, bolo z areálu odvezených 8 účastníkov v dôsledku zranení po narušení festivalových stavieb. Zatiaľ  nebolo oznámené ani jedno ťažké zranenie.

„V súčasnosti zisťujeme, v akom časovom horizonte bude možné skontrolovať bezpečnosť a neporušenosť festivalových stavieb. Predpokladáme, že do hodiny budeme schopní zodpovedne vyhlásiť či bude možné pokračovať vo festivale, teda či budeme schopní predovšetkým zaručiť pre našich hostí bezpečné pokračovanie alebo či bude treba festival ukončiť,“ uvádza Pohoda na svojej Facebookovej stránke.

23:20

„SAD Trenčín od momentu prerušenia festivalu Pohoda na letisku v Trenčíne, posilnilo kyvadlovú autobusovú prepravu osôb z letiska na železničnú stanicu. Autobusy budú premávať podľa potreby, až do odvolania,“ uviedla Ivana Strelcová, hovorkyňa SAD Trenčín.


Pôvodná správa

Podľa najnovších informácií je festival Pohoda po silnej búrke ukončený. Na mieste došlo ku roztrhaniu niekoľkých stanov a minimálne 8 až 10 ľudí utrpelo zranenia. 

Vo veľkom padnutom stane Slovenskej sporiteľne mohlo byť podľa očitých svedkov denníka N aj viac ako sto ľudí. Po upozornení o prichádzajúcej búrke zostali vnútri, pretože to považovali za bezpečné miesto. Približne pol hodinu pred búrkou vypol organizátor kolotoče.

Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky. Návštevníci aktuálne opúšťajú priestory letiska, na mieste by malo byť minimálne 20 sanitiek.

Ľudia v húfoch nasadajú do áut a začínajú sa tvoriť kolóny. Festival Pohoda, ktorý sa koná trenčianskom letisku, tak zažíva opäť krušné chvíle. 

Organizátor festivalu Michal Kaščák upozorňuje návštevníkov, aby nebežali, nepoužívali mobilné telefóny a držali sa ďalej od konštrukcií. Športová hala je sprístupnená pre účastníkov, aby neblokovali cesty.

Výstrahy druhého stupňa pred búrkami platia v celom Bratislavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji.


Správu budeme aktualizovať.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj