Novinka pre Zvolenčanov už tento víkend: Bezplatné parkovanie pre návštevy vďaka špeciálnej karte


Bezplatné parkovanie pre návštevy

Foto: Novinka pre Zvolenčanov už tento víkend: Bezplatné parkovanie pre návštevy vďaka špeciálnej karte Foto: pixabay.com

Zvolenčania môžu teraz využívať nový benefit, ktorý umožňuje bezplatné parkovanie pre návštevy. Na základe špeciálnej návštevníckej karty získajú domácnosti 100 hodín parkovania ročne pre svoje návštevy.

Primátor mesta Zvolen, Vladimír Maňka, uviedol, že čerpanie tohto benefitu bude možné spravovať prostredníctvom webovej aplikácie datamesta.zvolen.sk.

Obyvatelia tam nájdu prehľad o vyčerpanom a zostávajúcom čase. „O takzvanú návštevnícku kartu bude môcť požiadať ktokoľvek s trvalým pobytom v príslušnej zóne plateného parkovania. Nezáleží, či je vlastníkom vozidla, alebo nie,“ uviedol Maňka.

Novinka začne platiť už tento víkend. Vedúci odboru dopravy zvolenskej radnice, Pavel Brťka, informoval, že registrovaným užívateľom s aktívnou rezidentskou kartou sa táto možnosť automaticky zobrazí v aplikácii.  


Parkovanie pre návštevy

Obyvatelia s trvalým pobytom v príslušnej zóne, ktorí nevlastnia vozidlo, môžu tiež získať návštevnícku kartu. Podmienkou je registrácia v aplikácii, kde po jej schválení môžu požiadať o kartu cez kategóriu “Rezident zóny bez auta”.

Pavel Brťka dodal, že pomôžu aj tým, ktorí žiadali o rezidentskú kartu osobne na mestskom úrade. Po registrácii v aplikácii im karty preklopia do systému, čo im umožní čerpať benefit.

Minimálny čas pre parkovanie návštevy je stanovený na 15 minút a dá sa plánovať dopredu. 

Návštevnícka karta je zatiaľ novinkou, preto zvolenská radnica žiada obyvateľov o trpezlivosť pri jej zavádzaní. „Najmä v prvých dňoch fungovania bude potrebné systém doladiť a úplne prispôsobiť praxi. Nevylučujeme, že môže dôjsť k menším technickým problémom, prosíme preto obyvateľov o pochopenie,“ dodal Brťka.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Zdroj: Mesto Zvolen

Bratislava
Košice
Trnava
Žilina
Nitra
Košice
Trenčín
Trenčín
Prešov
Prešov
Žilina
Nitra
Trnava
Bratislava