FOTO: Banská Bystrica bude opäť hostiť Majstrovstvá Európy mládeže v atletike. Na čo je potrebné sa pripraviť ?


FOTO: Banská Bystrica bude opäť hostiť Majstrovstvá Európy mládeže v atletike. Na čo je potrebné sa pripraviť ?
Galéria: 19 fotiek
Foto: eyof2022.com

Mesto Banská Bystrica malo pred dvomi rokmi česť hostiť mladých športovcov z celej Európy na majstrovstvách v atletike. Aj tento rok bude mesto plné talentovaných atlétov. 

Tento rok sa Banská Bystrica znovu dostane do centra pozornosti, keďže získala právo usporiadať prestížne atletické podujatie - Majstrovstvá Európy v atletike do 18 rokov. Ďalší týždeň, sa počas troch dní od 18. do 21. júla bude v Banskobystrických uliciach konať akcia EYOF 2024.

Štadión na Štiavničkách bude už o pár dní hostiť športovú elitu v tejto vekovej kategórii, ktorá bude súťažiť o medaily vo viacerých športoch. V súvislosti s týmto podujatím budú v okolí športoviska platiť dopravné obmedzenia.

Na Národnom atletickom štadióne VŠC Dukla sa predstaví 1 190 účastníkov z 48 krajín. Slovensko bude zastupovať rekordných 39 atlétov, čo je najvyšší počet našich reprezentantov v histórii tohto podujatia.

Galéria: 19 fotiek

Počas štyroch dní sa v Banskej Bystrici zídu nielen mladí atléti, ale aj členovia realizačných tímov, približne 150 rozhodcov, 350 dobrovoľníkov, domáci aj zahraniční hostia a ďalší účastníci vrátane bezpečnostných a zdravotných zložiek i televíznych štábov. Podrobný program športových disciplín je dostupný na webovej stránke Slovenského atletického zväzu.

Športové disciplíny

Rovnako ako v pred dvoma rokmi sa bude súťažiť v niekoľkých športoch. Milovníci športu a diváci sa môžu tešiť na gymnastiku, plávanie, tenis, beh, basketbal, cyklistiku, džudo, bedminton i volejbal. 


Majstrovstvá sa aj tento rok budú konať na Národnom atletickom štadióne Vojenského športového centra Dukla na Štiavničkách. 

Plávanie EYOF 2022/ Zdroj: eyof2022.com

Podľa primátora Jána Noska dokázala pred dvoma rokmi Banská Bystrica poskytnúť majstrovstvám kvalitné zázemie.

„Teší ma, že už druhý raz sa stane mesto pod Urpínom dejiskom prestížnej športovej udalosti medzinárodného rozsahu. Som presvedčený, že 14. ročník majstrovstiev bude významným sviatkom športu, priateľstva a súdržnosti,“ vyjadril sa k majstrovstvám Ján Nosko.  

Dopravné obmedzenia

Kvôli organizovaniu európskych atletických majstrovstiev budú v okolí Národného atletického štadióna VŠC Dukla platiť dopravné obmedzenia.

Od 12. do 23. júla 2024 bude uzatvorené parkovisko na Hutnej ulici. Miestne cesty Hutná ulica a Cesta na štadión budú od 14. do 23. júla uzatvorené pre všetky motorové vozidlá, okrem automobilov organizátorov podujatia. V tomto období bude povolený vjazd len k čerpacej stanici Slovnaft.

Návštevníkom plážového kúpaliska sa odporúča využiť parkovisko oproti ZAaRES-u.





Zdroj: eyof2022.com, banskabystrica.sk, atletika.sk