Dezorientovanú ženu z potoka v Lučenci vytiahol odvážny okoloidúci. Po príchode hasičov im vynadala


Hrdina z Lučenca. Dezorientovanú ženu vytiahol z potoka odvážny okoloidúci

Foto: Dezorientovanú ženu z potoka v Lučenci vytiahol odvážny okoloidúci. Po príchode hasičov im vynadala Foto: noviny.sk

V Lučenci sa odohrala dramatická záchranná akcia. 37-ročná žena spadla do miestneho potoka. Hoci voda v potoku nebola hlboká, situácia mohla skončiť tragicky, nebyť rýchlej reakcie náhodného okoloidúceho, ktorý sa vrhol do vody a pomohol jej.

Náhodný okoloidúci si všimol, že žena sedela na brehu potoka. Náhle sa však postavila, stratila rovnováhu a zrútila sa do vody. Bez váhania skočil do vody a snažil sa jej pomôcť. Keďže bola pod vodou, snažil sa jej držať hlavne hlavu.



Podľa svedka žena pôsobila dezorientovane a bolo zjavné, že je pod vplyvom alkoholu. Jej známi neskôr potvrdili, že trpí psychickými problémami. Nebyť rýchleho zásahu okoloidúceho muža, žena sa mohla utopiť aj napriek plytkej vode v potoku. Keď však volal na okoloidúcich, aby mu pomohli, nikto sa neodvážil vstúpiť do vody. Aspoň však privolali záchranné zložky.

Hasiči dorazili na miesto rýchlo a okamžite začali so záchranou. „Osoba ležala v koryte na chrbte. Bola naložená na board a pomocou boardu bola vynesená mimo koryto potoka a odovzdaná RZP,“ uviedol veliteľ zásahu Peter Matuška z Hasičského a záchranného zboru Lučenec pre TV JOJ. Žena počas celej akcie nespolupracovala, bola agresívna a kládla odpor.

Záchranná akcia nebola vôbec jednoduchá. Strmý breh a agresívne správanie ženy komplikovali situáciu. Po vytiahnutí z potoka na brehu ďalej vykrikovala, snažila sa odísť a dokonca sa začala vyzliekať. Hasiči a policajti ju museli upokojiť, aby predišli ďalším problémom.



Zdroj: noviny.sk