V Radvani-Kráľovej konečne dokončili nové parkovisko, pribudol aj chodník pre peších


Viac miesta a bezpečnosti pre občanov. Radvaň-Kráľová má nové parkovisko

Foto: V Radvani-Kráľovej konečne dokončili nové parkovisko, pribudol aj chodník pre peších Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Obyvatelia banskobystrickej mestskej časti Radvaň-Kráľová majú dôvod na radosť. Pred bytovým domom na Poľnej ulici č. 11 až 17 bolo nedávno dokončené nové parkovisko s kapacitou 33 kolmých parkovacích miest, dve z nich sú určené pre osoby so zdravotným postihnutím. Obyvateľom to tak uľahčí hľadanie parkovacieho miesta, čo bolo problémom najmä vo večerných hodinách.

Okrem parkovacích miest sa Banskobystričania dočkali aj nového chodníka. Ten vedie od križovatky ulíc Poľná a Malachovská a napája sa na zrekonštruovaný chodník pred bytovým domom na Poľnej ulici č. 9. Tento nový chodník konečne zvýši bezpečnosť chodcov, ktorí tak už nemusia kráčať po ceste alebo stáť medzi autami.



Táto výstavba zahŕňala aj realizáciu dažďovej kanalizácie, ktorá je zabezpečená betónovým štrbinovým žľabom pozdĺž parkoviska. Systém by mal predchádzať záplavám.

Primátor mesta vyjadril na sociálnej sieti radosť z realizácie tohto projektu. „Som rád, že obyvatelia v tejto lokalite už majú možnosť zaparkovať svoje vozidlo na mieste, ktoré je na to vyhradené a nemusia s ním stáť na chodníku, tak ako to bolo v nedávnej minulosti,“ hovorí Ján Nosko. Verím, že sa zvýši ich komfort a súčasne aj bezpečnosť chodcov, ktorým slúži už nový chodník pozdĺž bytového domu.“ 




Zdroj: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj