Nová autobusová zastávka vo Zvolene odolávala, nakoniec ju aj tak pokreslili vandali


Autobusovú zastávka vo Zvolene pokreslili vandali, ľudia sú nahnevaní

Foto: Nová autobusová zastávka vo Zvolene odolávala, nakoniec ju aj tak pokreslili vandali Foto: Facebook/ZV-podujatia

Vandali pokreslili autobusovú zastávku v Môtovej vo Zvolene. Táto informácia aj s fotografiou sa objavila v miestnej facebookovej skupine. Veľa obyvateľov nahnevalo takéto správanie vandalov, čo dali patrične najavo v komentároch.

„Dlho odolávala vandalom a už je počmáraná,“ napísal autor príspevku v popise. Denisa prosí kohokoľvek,  kto videl, ako sa to stalo alebo by v budúcnosti bol svedkom takýchto činov, aby ihneď konal. „To znamená okamžite upozorniť a najlepšie zároveň zaznamenať a v prípade potreby volať políciu,“ dodala.


„Dnes sme vystúpili oproti na tej druhej a tiež vravím synovi, že to je hrôza. Krásna nová zastávka a niekto to takto počmára,“ myslí si Katarína. „Vždy sa nájde nejaký hlupák, čo potrebuje niekde dať tú svoju bezvýznamnú čmáranicu,“ dodal Zdeno.


Vandali v Žiari nad Hronom

Aj mesto Žiar nad Hronom nedávno informovalo na sociálnej sieti o opakovanom vandalizme na detských ihriskách a oddychových zónach. Neznáme osoby zničili herné prvky či tabule s prevádzkovým poriadkom.

Ako uviedlo mesto, v parku Š. Moysesa došlo k poškodeniu lanovej dráhy. Zničená časť bola opáskovaná a čaká na opravu, ktorú má vykonať zriaďovateľská firma. Na ihrisku Guliver bol nahlásený zvýšený výskyt ostrého odpadu. Na tomto mieste preto treba zvýšiť opatrnosť. „Pokiaľ občania zaznamenajú ničenie majetku mesta, môžu sa obrátiť na mestskú políciu. Chráňme spoločne svoj majetok, nakoľko náklady na jeho opravu sú vysoké,“ dodalo mesto.

K situácii sa vyjadrili aj obyvatelia Žiaru nad Hronom. Jozef sa pýtal, prečo viac nehliadkuje mestská polícia. „A ideme sa hrať, že nevieme, kto to robí? Stačí ísť na ihrisko na Hviezdoslavovu,“ napísal Ján. „Ale pravdaže vieme, len či má niekto odvahu ich upozorniť!“ pridala sa Jarmila. „Presne tak, niekto si len nechce mazať prsty s nespratníkmi,“ dodala Gabriela.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj