Vo štvrtok buďte na cestách opatrní. Zvolenom aj Breznom prejde pelotón najstaršej cykloturistickej jazdy


Na bicykli cez Slovensko. 46. ročník cyklo jazdy prejde Zvolenom aj Breznom

Foto: Vo štvrtok buďte na cestách opatrní. Zvolenom aj Breznom prejde pelotón najstaršej cykloturistickej jazdy Foto: Facebook/Mesto Zvolen

Vo štvrtok 11. júla vyrazia účastníci 46. ročníka najstaršej jednodňovej cykloturistickej jazdy na Slovensku na svoje epické putovanie. Trasa vedie cez rôzne regióny Slovenska, vrátane okolia Zvolena či Brezna, kde sa vodiči môžu stretnúť s pelotónom na cestách.

Trasa

Cyklisti odštartujú už o 3:45 ráno z Ulice Jána Botta v Trnave. Počas prvých hodín prejdú okresy Trnava a Hlohovec, pokračujúc cez Topoľčany a Partizánske, kde medzi 5:00 hod a 7:00 hod. prechádzajú cez Lužany, Urmince a Nemčice.

O 7:00 hod. sa pelotón presunie do okresu Žarnovica a o 8:00 hod. si cyklisti spravia prestávku pri pamätníku SNP v Horných Hámroch. Po krátkom oddychu pokračujú cez Žiar nad Hronom až do Hronskej Dúbravy.

Medzi 9:30 a 10:15 prejdú cyklisti cez Zvolen a okolie, nasleduje prestávka na obed v Strážach nad Zvolenom. Po obede pelotón pokračuje do Banskej Bystrice, kde prechádzajú cez Sliač, Veľkú Lúku a Dolnú Mičinú.


O 12:45 sa pelotón zastaví pri pamätníku v Nemeckej, kde prejavia účastníci svoju úctu. Potom cyklisti prechádzajú okresom Brezno, kde trasa vedie cez Podbrezovú, Bystrú a Mýto pod Ďumbierom, až na sedlo Čertovica.

Po krátkej prestávke na Čertovici pokračujú individuálne zjazdy do Vyšnej Boce, kde sa pelotón znovu zoradí. Odtiaľ trasa vedie cez Liptovský Mikuláš a Poprad, kde sa cesta končí v Tatranskej Lomnici pri hoteli Tatranec o 19:45.

Vodiči, zvýšte pozornosť

Vodiči v okolí Zvolena by mali byť obzvlášť opatrní a trpezliví, keďže cyklisti budú prechádzať po hlavných cestách. Odporúča sa byť obzvlášť obozretný.



Zdroj: Facebook/Mesto Zvolen

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj