Pri požiari v Divíne pomáhal nebojácny policajt Radoslav. Hoci nebol v službe, neváhal ani sekundu


Traja policajti dostali od ľudí ďakovné listy. Aké dobré skutky vykonali?

Foto: Pri požiari v Divíne pomáhal nebojácny policajt Radoslav. Hoci nebol v službe, neváhal ani sekundu Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Do poštovej schránky banskobystrickej polície prišlo poďakovanie pre Radoslava Podobníka, ktorý pracuje na operačnom stredisku. V čase, kedy mal voľno, bol svedkom požiaru osobného auta v obci Divín.

Policajt neváhal ani na chvíľku a začal konať. Pomoc v tejto situácií ocenili aj samotní poškodení: „Nakoľko viem, že Rado Podobník je policajt, chcela by som sa mu touto cestou veľmi pekne poďakovať za jeho ochotu a rýchle nasadenie. Rado bol nápomocný môjmu manželovi, keď mu dňa 22.06.2024 začalo horieť auto. Po zhliadnutí dymu sa okamžite zmobilizoval, manželovi pomáhal auto uhasiť a do príchodu hasičov sa mu ho uhasiť aj podarilo. Z našej strany mu patrí jedno veľké ďakujeme.“



Radoslavovu odhodlanosť a pohotovú reakciu si však všimli aj ďalší. „Týmto by som sa chcela s vami podeliť o moju pozitívnu skúsenosť s príslušníkom zboru. Dňa 22.6.2024 som bola na výlete v Divíne, sedeli sme na terase penziónu Mária. Videli sme ako začalo horieť osobné auto. Z terasy vybehol hasiť auto R. Podovník, ktorého poznám a viem, že je policajt. Aj keď vtedy nebol v službe, zasiahol vo svojom voľnom čase a auto hasil do príchodu hasičov. Chcem týmto poďakovať všetkým, ktorí aj mimo služby bez váhania zasiahnu v kritickej situácii,“ napísal občan v ďakovnom liste.

Poďakovanie ďalším policajtom

Polícia nedávno informovala aj o ďalšom liste, ktorý dostala. „Dobrý deň, chcem sa týmto veľmi pekne poďakovať policajtom z Podbrezovej. Mala som ťažkú situáciu a bola privolaná hliadka PZ. Príslušníci sa zachovali veľmi milo a empaticky. Ďakujem, že ľudia nezabudli byť ľuďmi. Tiež nosím uniformu ako oni, ale zdravotnícku. Ešte raz ďakujem,“ napísala žena.

Poďakovanie patrilo hliadke z Obvodného oddelenia PZ Podbrezová v zložení npráp. Rastislav Trajteľ a stržm. Tomáš Pavelka.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj