FOTO: Na spustošenie Brezna stačilo len 15 minút. Obyvatelia sa spamätávajú z rozsiahlych škôd


FOTO: Domy, úroda aj autá v Brezne sú zničené. A to všetko za 15 minút

FOTO: Na spustošenie Brezna stačilo len 15 minút. Obyvatelia sa spamätávajú z rozsiahlych škôd
Galéria: 11 fotiek
Foto: Facebook/ECAV Brezno

Začiatok tohto týždňa priniesol Breznu extrémne počasie. Oblasťou sa prehnala silná búrka, ktorá spôsobila značné škody. Stačilo len 15 minút intenzívneho dažďa spojeného s krupobitím, aby mesto utrpelo obrovské materiálne škody.

Mestská polícia okamžite vyrazila do terénu a začala monitorovať následky extrémneho počasia. Dobrovoľní aj štátni hasiči spolu s technickými službami intenzívne pracujú na odstraňovaní polámaných stromov a ďalších škôd. Mnohé domy v Brezne utrpeli ujmy, pričom krúpy rozbili niekoľko okien na mestskom úrade, fare a poškodili viaceré autá.



Technické služby mesta momentálne pomáhajú aj s opravami poškodených striech domov. Avšak, možnosti sú obmedzené, či už ide o dostupné plachty na zakrývanie striech alebo o plošiny potrebné na prácu vo výškach.

Ďakujem všetkým chlapom, čo sú teraz v teréne aj všetkým, čo sa ozvali a chcú pomôcť,“ uviedol primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti. „Takéto krúpy si v Brezne nepamätám,“ dodal.

Aj keď sú materiálne škody obrovské, najdôležitejšie je, že sa nikto vážne nezranil. Búrka však nepoľavila ani v kostole, kde krúpy zničili väčšinu okien na troch svetlíkoch, tri okná priamo na kostole a jeden okenný rám. Voda taktiež poškodila omietky na schodisku na fare. Okrem toho sú zničené stromy a kompletne celá úroda ovocia a zeleniny v mnohých záhradách.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Zdroj: Facebook/ECAV Brezno

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj