Nové informácie o zrážke motocyklistu s medveďom. Muž utrpel ťažké zranenia, čo spravili so zvieraťom?


Foto: Nové informácie o zrážke motocyklistu s medveďom. Muž utrpel ťažké zranenia, čo spravili so zvieraťom? Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Včera sme informovali, že v obci Jarabá v okrese Brezno došlo k vážnej nehode pod horským priechodom Čertovica. Skúter zrazil medveďa, pričom zviera malo vodičovi nečakane skočiť do cesty.

Pri zrážke sa zranili obe osoby, ktoré sa viezli na motocykli. Po jednu z nich museli priletieť leteckí záchranári z Banskej Bystrice. Po pristátí na lúke prevzali do svojej starostlivosti 51-ročného muža, ktorému podávali prvú pomoc pozemní záchranári.


Muž pri zrážke utrpel poranenie hlavy s krátkodobou stratou vedomia a ďalšie poranenia viacerých častí tela. Po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti bol pacient preložený na palubu a s takzvanou polytraumou letecky transportovaný do FN F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, kde si ho prevzali lekári traumatímu,“ priblížila letecká záchranná služba Air - Transport Europe.


Hlavný ťah medzi Banskobystrickým a Žilinským krajom bol dočasne uzatvorený, na miesto bol privolaný aj zásahový tím pre medveďa hnedého. Zviera pri kolízii taktiež utrpelo zranenia.

Medveďa eliminovali

K dopravnej nehode došlo vo večerných hodinách po 18.00 hod. na ceste I/72. Ako informuje polícia, vodič utrpel ťažké zranenia, jeho spolujazdkyňa vyviazla len s ľahkými poraneniami a bola ošetrená na mieste.

„Dychová skúška u vodiča bola negatívna. Škoda na motocykli bola odhadnutá na 600 eur. Zranené zviera po nehode ušlo do lesa, kde ho našiel a eliminoval Zásahový tím medveďa hnedého - juh,“ dodala polícia.