Zvolenská polícia zasahuje proti alkoholu u mladistvých. Prevenčné kontroly sú v plnom prúde


Zvolenská polícia bojuje proti alkoholu u mladých. Kontroly budú častejšie

Foto: Zvolenská polícia zasahuje proti alkoholu u mladistvých. Prevenčné kontroly sú v plnom prúde Foto: Facebook/Mestská polícia Zvolen

S príchodom leta prichádzajú vo Zvolene aj častejšie policajné kontroly. Mestská polícia Zvolen sa rozhodla zintenzívniť kontroly zamerané na požívanie alkoholu mladistvými. Zamerali sa najmä na verejné priestranstvá, prevádzky a parky, kde mládež často trávi voľný čas. Výsledky kontrol neboli povzbudivé, polícia zaznamenala až osem porušení zákona týkajúcich sa konzumácie alkoholu neplnoletými.

Tieto kontroly budú pokračovať aj v nasledujúcich týždňoch. Mestská polícia sa týmito preventívnymi opatreniami snaží chrániť zdravie a bezpečnosť mladých ľudí. Požívanie alkoholu v mladom veku prináša množstvo zdravotných rizík a môže viesť k závislosti.

Zdroj: Facebook/Mestská polícia Zvolen

Rodičia a dospelí by mali ísť príkladom a otvorene diskutovať so svojimi deťmi o rizikách spojených s požívaním alkoholu,“ zdôrazňuje zvolenská polícia na sociálnej sieti. Apelujú hlavne na to, že vzájomná komunikácia a vzdelávanie sú kľúčové v prevencii konzumácie alkoholu u mladistvých.

Cieľom polície je nielen dodržiavanie zákona, ale predovšetkým ochrana zdravia mladých ľudí a ich bezpečnosť počas letných prázdnin. Každý rodič by mal byť vzorom a viesť svoje deti k zodpovednosti a rozumnému prístupu k alkoholu. Podpora a dostatočná informovanosť môžu pomôcť predísť mnohým problémom.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Zdroj: Facebook/Mestská polícia Zvolen

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj