VIDEO: Vodiči na hlavnej ceste vo Zvolene púšťajú ostatné vozidlá. Šoférov trápia sústavné zápchy


VIDEO: Vodiči na hlavnej ceste vo Zvolene púšťajú ostatné vozidlá

Foto: VIDEO: Vodiči na hlavnej ceste vo Zvolene púšťajú ostatné vozidlá. Šoférov trápia sústavné zápchy Foto: pixabay.com

V meste Zvolen je niekoľko kruhových objazdov, ktoré majú dopravu zjednodušovať a zrýchľovať. Kvôli železničnému priecestiu v meste vznikajú rozsiahle dopravné zápchy, takže kruhové objazdy vodičom nepomáhajú ušetriť čas.

Na ulici Viliama Paulínyho Tótha sa vodiči pravidelne ocitnú v dopravných zápchach. Spomínanú ulicu s centrom a s ulicou Jozefa Kozačeka spája malý kruhový objazd. Úsek je vstupnou trasou do mesta. 

Povedľa Kuzmányho nábrežia vedie železničné priecestie, ktoré je niekoľkokrát za deň dôvodom dopravných obmedzení. Vodiči sú tak nútení čakať niekoľko minút a cesta sa na hlavnej trase zasekne skoro až po vstup do mesta. 

Na sociálnej sieti sa objavilo video vodiča, ktorý bol súčasťou stojacich áut v zápche. Na videu je vidieť ako sú autá, ktoré stoja na hlavnej ceste, nútené púšťať vodičov z vedľajších ciest. Vodiči sa síce nachádzajú v kruhovom objazde, no sú na niekoľko minúť nútení stáť bez možnosti pohnutia. 

Dopravná situácia, ktorá spôsobuje kolóny, zastaví niekoľko vedľajších ciest, z ktorých sa vodiči nemajú šancu dostať. 


Obyvatelia Zvolena sú na dopravnú situáciu zvyknutí, no ťažkosti im robí pravidelne. „A takto si vo Zvolene žijeme…“ napísal v príspevku na internete Ján, ktorý zdieľal video ukazujúce problémovú dopravnú situáciu. „Tam sa vždy stojí, keď ide vlak. Či sa urobil kruhový objazd, most a neviem čo ďalej,“ napísala v komentári Zvolenčanka Eva, ktorá si na dopravné obmedzenia musela zvyknúť.


Aj pani Viktória vie, čo je potrebné na spomínanom úseku očakávať „Každodenná rutina, lebo Zvolen,“ napísala„Totálne nezvládnutá infraštruktúra,“ vyjadril sa Zvolenčan Marek. 

Vodiči sa snažia byť trpezliví a ústretoví. Snažia sa o plynulú premávku pomocou spôsobu striedavého radenia. Sú aj takí, ktorí púšťajú vodičov z vedľajších trás, čím sa neuzavrie premávka v celom meste, ale iba na trase smerujúcej k železničnému priecestiu. 


Východisko na lepšie zvládnutú dopravu v meste nie je jednoduché. Železničné priecestie sa v meste nachádza niekoľko desaťročí a je hlavným uzlom vlakovej dopravy na Slovensku. 

Železničná zastávka Zvolen mesto

Stanicou - Zvolen mesto, ktorá sa nachádza v centre mesta Zvolen, prechádza jednokoľajová trať Zvolen - Vrútky. Osobné vlaky, ktoré mestom prechádzajú ďalej pokračujú po trase do Bratislavy, Ostravy a Žiliny.

Vlakové spojenia cez stanicu prechádzajú v intervale s približne desaťminútovými rozostupmi. Dopravné obmedzenia sú tak pravidelným problémom na trase. 

Kontaktovali sme mesto Zvolen, či je možné dopravnú situáciu v budúcnosti zlepšiť. Správu budeme o ich vyjadrenia aktualizovať. 



Zdroj: Facebook, cp.sk

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj