Viaceré diaľničné obchvaty nie sú oddnes spoplatnené, a to aj v Banskobystrickom kraji


Vodiči ušetria. Viaceré obchvaty nie sú od augusta spoplatnené

Foto: Viaceré diaľničné obchvaty nie sú oddnes spoplatnené, a to aj v Banskobystrickom kraji
Galéria: 3 fotky
Foto: Redakcia

Skvelá správa pre vodičov. Od augusta budú oslobodené viaceré obchvaty miest od povinnosti používať diaľničnú známku. Ako informoval Denník N, verejná vyhláška ministerstva dopravy medzi ne zahŕňa napríklad úseky v Bratislave, Žiline, Prešove, Poprade, Nitre alebo v Košiciach.

Z menších miest je v zozname napríklad obchvat Bánoviec, Tornale či Svidníka. KDH v tlačovej správe uviedlo, že na ich podnet sa do vyhlášky dostal aj úsek Poprad Západ.



Ministerstvo tvrdí, že chce dostať autá z centier miest na obchvaty, ktoré vodiči radšej nevyužívali, aby za to nemuseli platiť. Súčasne by to mohlo znížiť dopravné zápchy a hluk v mestách. O tomto zámere informoval premiér Robert Fico a minister dopravy Jozef Ráž ešte v apríli.

„Účelom vyhlášky je ustanoviť zoznam vymedzených úsekov diaľnic, ktoré možno užívať bez úhrady diaľničnej známky, ide najmä o diaľničné úseky tvoriace obchvaty vytypovaných miest, ktoré možno užívať bez úhrady diaľničnej známky,“ informoval rezort dopravy.

Na spomenuté úseky budú upozorňovať špeciálne dopravné značky „Úsek diaľnice nespoplatnený diaľničnou známkou“. Zoznam vymedzených úsekov, ktoré bude možné využívať bez úhrady diaľničnej známky, nájdete v galérii.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu