Diviak opäť zavítal na sídlisko v Sásovej. Dávajte si pozor ľudia, píšu obyvatelia


Foto: Diviak opäť zavítal na sídlisko v Sásovej. Dávajte si pozor ľudia, píšu obyvatelia Foto: pixabay.com

Diviak sa objavil na sídlisku Sásová už niekoľkokrát. Samicu s mladými zazreli aj včera podvečer. Zviera sa pohybuje stále na rovnakom území. 

Na sociálnej sieti sa objavil príspevok od Jána. Sásovčan si bol zabehať pod Sásovským kopcom. Tam zazrel diviačicu s mladými. Na tomto mieste bola spozorovaná už niekoľkokrát. 

„Sásovčania, dávajte si pozor - na križovatke, respektíve na ceste smerom k Sásovskej ceste sa zdržiava diviak s mladými. Stret pri dnešnom večernom behu…“ napísal Ján v príspevku. 


Pán Roman, ktorý sa s diviakom tiež stretol, „Nám sa minulú sobotu 23. júna motala po záhradách,“ uviedol, že o situácií informoval aj Odbor lesov a pozemkov, z kadiaľ mu poskytli informáciu o plánovanom zjednaní nápravy s poľovným združením. „Zdá sa, že sa náprava nevydarila,“ doplnil Roman.

Diviak zachytený pri návšteve miestnych záhradkárov

Pani Veronika sa s diviakom stretla tiež. Bol pre ňu nemilým prekvapením„Mne vybehol diviak na cestu ako sa ide ku škvárovému ihrisku, asi sto metrov od rampy počas chôdze. Bola som v úplnom šoku,“ opísala skúsenosť. 

Problém s diviakom už trvá niekoľko týždňov, a preto sme sa s otázkami ďalších postupov na vyriešenie diviačích návštev obrátili na mesto. Informovali nás, že Mestská polícia Banskej Bystrice bola už viackrát informovaná o výskyte diviaka v spomínanej oblasti. „Obratom jeho výskyt oznámili členovi Poľovníckej spoločnosti Baranovo, ktoré je v tomto prípade oprávnené konať. Podobný oznam prijala MsP aj 8. júna 2024, a postupovala rovnako,“ uviedol z mestského úradu Miroslav Strelec. Situáciu má tak v rukách už príslušná poľovnícka spoločnosť. 

Ján vyznačil miesto, kde stretol diviaka.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook